NAKON TRANSFERA U LEH

Dino Hotić za "Dnevni avaz": Nadam se pozivu u reprezentaciju, pokazao sam kvalitet

Vjerujem da ekipa može izboriti Evropsko prvenstvo, istakao je Hotić

Hotić: Cilj je proljeće u Evropi. Lech Poznan

17.7.2023

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Dino Hotić ovog ljeta je promijenio sredinu. Hotić je napustio belgijski Serkl Briž nakon tri godine provedene u klubu i krenuo put poljskog Leha iz Poznana.

Po prelasku u redove ekipe koja je završila kao treća u poljskoj Ekstraklasi, Dino Hotić je govorio za „Dnevni avaz“ o tome kako je prihvaćen u novom klubu, svojim ambicijama za narednu sezonu i reprezentaciji Bosne i Hercegovine.

Novi početak

- Znao sam da dolazim u veliki klub, ali moram reći da nisam očekivao ovakav nivo organizacije u svakom smislu. Oduševljen sam prijemom i svime što Leh pruža, a posebno sam uzbuđen zbog ogromnog broja sjajnih navijača – započeo je Hotić razgovor za „Dnevni avaz“, pa nastavio:

- Već sam trenirao s ekipom. Neke od igrača znam od ranije. Ekipa me odlično prihvatila i osjeti se pozitivna energija na terenu i u svlačionici – dodao je Hotić o upoznavanju s svojim novim saigračima.

O ambicijama kluba je kazao da se osvajaju titule i ostaje u evropskim takmičenjima i na proljeće, te da je to standard Leha i da se sve ispod toga mora smatrati neuspjehom.

Hotić: Iz Belgije nosim predivne uspomene. Twitter

Predivne uspomene

Nakon tri godine naš reprezentativac je napustio Briž, a najviše će mu nedostajati navijači kluba koji su mu, kako i sam kaže, pružali ogromnu podršku za vrijeme provedeno u klubu.

- Iz Belgije nosim predivne uspomene. Uspio sam stvoriti jaku vezu sa Serkl Brižom, odnosno s navijačima ovog kluba, a na terenu sam pokazao da mogu igrati na visokom nivou. Belgija mi je poslužila kao pravi test da potvrdim svoje kvalitete – rekao je Dino o vremenu provedenom u klubu, a dotakao se i rada s bh. stručnjakom Mironom Muslićem.

- Trener Muslić je uradio sjajan posao u klubu, a njegov stil igre je pomogao i meni da uhvatim pravu formu. To se osjetilo i onda kad je bio pomoćnik, a posebno kad je postao glavni trener – govori Hotić, ne štedeći riječi hvale za svog sunarodnjaka.

Nije moglo proći bez razgovora o reprezentaciji. Hotić ističe da mu je žao zbog slabog starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, ali da je ekipa i dalje u stanju da okrene situaciju.

- Žao mi je što smo došli u tešku situaciju. Nažalost, kad stvari idu loše, treneri i selektori plate cijenu. Ja vjerujem da imamo ekipu koja može izboriti Euro, a naravno da se nadam novom pozivu. Svojim igrama želim dokazati da mogu pomoći svojoj reprezentaciji – istakao je Dino Hotić u razgovoru za „Dnevni avaz“.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.