STIGLA REAKCIJA

Zbog skandiranja "Nož, žica, Podgorica" prekršajno će odgovarati 40 navijača

Ovo se dogodilo ususret utakmici finala Kupa Crne Gore između pomenute Sutjeske i Arsenala iz Tivta u Podgorici

Navijači Sutjeske. Screenshot/Youtube

N. H.

17.7.2023

Crnogorska policija identifikovala je dio navijača nikšičke Sutjeske koji su nešto ranije ove godine zgrozili javnost svojim povicima „Nož, žica, Podgorica“, slični onima koji se povezuju sa genocidom u Srebrenici 11. jula 1995. godine.

Od ranije je poznato da je ova navijačka grupa prosrpski nastrojena i ovakvi izljevi odvratnih povika im nisu nepoznanica.    

Naime, dio članova, njih oko 40, navijačke grupe Vojvode Nikšić će prekršajno odgovarati zbog ovih skandaloznih povika, prenosi Antena M.

Ovo se dogodilo ususret utakmici finala Kupa Crne Gore između pomenute Sutjeske i Arsenala iz Tivta u Podgorici.

- Službenici Odjeljenja bezbjednosti Podgorica su, zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić identifikovali 40 osoba, pripadnika navijačke grupe „Vojvode“ i protiv njih će biti podnijete prekršajne prijave iz člana 30 Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama – stoji u saopćenju pa nastavlja.

- Podgorička policija je sa navedenim događajem upoznala državne tužioce u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici i Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji su se izjasnili da se u radnjama pomenutih lica ne stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti – navedeno je u saopćenju Uprave policije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.