PONOVO NA KLUPI BRATSTVA

Nikola Nikić za "Avaz": Posebno će nam biti dragi derbiji sa Slobodom i Čelikom

U klubu žele bolji plasman od prošlosezonskog, kada je Bratstvo sezonu završilo na 12. mjestu

Nikić: Nada se vrhu tabele. Facebook

H. Čalić

18.7.2023

Prije desetak dana fudbaleri prvoligaša Bratstva pod palicom novog-starog šefa Stručnog štaba, Nikole Nikića započeli su pripreme za narednu sezonu 2023/24. 

Nekoliko fudbalera u pauzi je napustilo klub. Otišla su oba golmana Čarapić i Murtazić, ali je kostur ekipe ostao na okupu. Tu su u prvom planu misli na Maida Jaganjca, Anesa Ćosića, Anisa Devedžića, Ahmeta Šabića.

- Važno nam je da se u redove Bratstva vratio napadač Husein Poturalić, tu su i Anis Smajić i golmani Arnautović i Šito. Radimo punom parom, vrućine nam malo ometaju plan, ali ide. U prvoj utakmici saladali smo Skugrić u Modriči, sutra (srijeda igramo sa „Orahovicom 74“), pa potom slijede dva turnira u Doboj Istoku i Jelahu i posljednja provjera sa Bosnom u Visokom - kazao je Nikić za "Dnevni avaz".

Istakao je, da je počasni predsjednik Bratstva Nusret Helić obezbijedio dobre uslove za treninge i igranje prijateljskih utakmica i nada se dobrom uspjehu, vrhu tabele Prve federalne lige. Kako je za "Dnevni avaz“ izjavio, posebna motivacija će biti derbi susreti sa bivšim premijerligašima Sobodom iz Tuzle i Čelikom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.