SARADNJA S OPĆINOM CENTAR

Stadion "Asim Ferhatović Hase" se uljepšava za utakmicu Sarajeva i Torpeda

Na stadionu radnici peru stolice, a također se farbaju stepenice žutom bojom između stolica

Radovi na stadionu "Asim Ferhatović Hase" - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3
N. H.

18.7.2023

Stadion „Asim Ferhatović Hase“ u četvrtak će ugostiti utakmicu 1. pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Torpeda, a na stadionu su pripreme za taj susret uveliko započete.

U organizaciji Općine Centar i Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ organizirana je dvodnevna akcija čišćenja stadiona. U akciji učestvuju pripadnici Civilne zaštite Općine Centar, radnici JU „Centar za sport i rekraciju“, KJKP „Rad“ i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bjelave.

Na stadionu radnici peru stolice, a također se farbaju stepenice žutom bojom između stolica, što je bio jedan do zahtjeva UEFA-e.

Načelnik Srđan Mandić obišao je stadion i poručio da će Općina Centar učiniti maksimalne napore kako u budućnosti Sarajevo ne bi moralo igrati evropske utakmice na nekom drugom stadionu. 

- Izuzetno smo sretni i ponosni što se Evropa vraća na Koševo. Općina Centar i dalje ostaje partner FK Sarajevo, i učinit ćemo sve da Klub u budućnosti sve evropske utakmice igra na stadionu „Asim Ferhatović Hase“.

U proteklom periodu, imajući u vidu, prije svega, opšti društveni interes i činjenicu da se projektom modernizacije glavnog terena stadiona „Asim Ferhatović Hase“ stvaraju preduslovi za odigravanje međunarodnih klupskih i reprezentativnih utakmica, Općina Centar je pristupila sufinansiranju projekta rekonstrukcije travnjaka na Koševu i obezbijedila 549.197 za tu namjenu.

Pored navedenih sredstava dodatno je iz budžeta ove lokalne zajednice izdvojeno 79.852 KM za priključenje sistema grijanja travnatog terena stadiona na niskonaponsku distributivnu mrežu, a što je predstavljalo uslov za rad grijača i dodatne opreme.

Također, u ovoj godini izdvojeno je 350.000 maraka za Omladinski pogon Fudbalskog kluba Sarajevo, te 100.000 maraka za troškove odigravanja utakmica kao pomoć Klubu. Važno je da i Općina i Klub ispunavaju ugovorne obaveze, jer zajedno možemo napraviti velike iskorake u modernizaciji Koševa.

Načelnik Mandić je s direktorom Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ Mirzom Muzurović obišao i radove na sanaciji svlačionica te ostalih prostorija u kompleksu stadiona „Asim Ferhatović Hase“ - stoji u saopćenju Općine Centar. 

Podsjetimo, uzvratna utakmica 1. pretkola Konferencijske lige između Sarajeva i Torpedo Kutaisija je na programu u četvrtak od 21 sat na stadionu "Asim Ferhatović Hase".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.