BIVŠI FUDBALSKI GOLMAN

Van der Sar više nije na intenzivnoj njezi

Sretan sam što mogu da podijelim sa vama da više nisam na intenzivnoj njezi, poručio je Van der Sar

Van der Sar: Bio u bolnici. Twitter

A. O.

18.7.2023

Bivši fudbalski golman Nizozemske Edvin van der Sar (Edwin) saopćio je danas da više nije na intenzivnoj njezi, te da se nada da će sljedeće sedmice biti otpušten iz bolnice.

On je tokom odmora u Hrvatskoj osjetio neurološke probleme i 7. jula je primljen u splitsku bolnicu, gdje mu je dijagnostikovano krvarenje u mozgu. Iz Hrvatske je prebačen u bolnicu u Nizozemskoj gdje je bio pod nadzorom ljekara.

- Sretan sam što mogu da podijelim sa vama da više nisam na intenzivnoj njezi. I dalje sam u bolnici, ali se nadam da ću sljedeće sedmice otići kući i napraviti naredni korak u oporavku - napisao je Van der Sar na svom Twitteru.

Van der Sar je tokom igračke karijere nastupao za Ajaks, Juventus, Fulam i Mančester junajted, uz osvojene dvije titule u Ligi šampiona, 1995. sa Ajaksom i 2008. godine u dresu Junajteda.

Od 2012. godine bio je član izvršnog odbora Ajaksa, dok je generalni direktor amsterdamskog kluba postao 2016. godine. Tu funkciju napustio je krajem maja poslije razočaravajućeg trećeg mjesta u holandskom prvenstvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.