PRVI ČOVJEK N/FSBIH

Vico Zeljković imenovan na važnu funkciju u UEFA-i

Mjesto potpredsjednika ovog komiteta je velika čast, ali i obaveza, koju ću obnašati u punom kapacitetu, poručio je Zeljković

Vico Zeljković i Aleksandar Čeferin. N/FS BiH

E. Ć.

19.7.2023

Izvršni komitet UEFA-e je na svojoj posljednjoj sjednici imenovao predsjednika NS/FSBIH, Vicu Zeljkovića, za potpredsjednika Komiteta nacionalnih asocijacija u mandatnom periodu 2023–2027. godine.

- Posvećenost Zeljkovića misiji razvoja fudbalske igre, njegov dosadašnji proaktivan angažaman u radu Komiteta UEFA-e su razlogom imenovanja za potpredsjednika jednog od najvažnijih komiteta evropske krovne kuće fudbala, naveo je N/FSBiH.

- Iskreno se zahvaljujem predsjedniku Aleksanderu Čeferinu i Izvršnom komitetu UEFA-e na ukazanom povjerenju. Čast i zadovoljstvo je biti dijelom uspješnog tima koji već dugi niz godina pomjera granice izvrsnosti u radu.

Uloga predsjednika Čeferina u razvoju fudbala u Evropi je jako velika. Napredak je vidljiv, što evidentno pokazuju rezultati koje je UEFA ostvarila u zadnjem desetljeću. Podrška iz UEFA-e na realizaciji infrastrukturnih projekata u našoj zemlji je ogromna.

To se može vidjeti izgradnjom novih pet terena s hibridnom travom koji su do sada urađeni u okviru projekta „Potpune rekonstrukcije glavnih terena premijerligaških klubova u Bosni i Hercegovini“. Ovaj projekt je kapital za budućnost, jer bez dobrih terena teško da bismo mogli nastaviti pratiti moderne trendove i savremene tokove fudbalske igre.

Moje učešće u radu ovog Komiteta je prepoznato, jer sam u prethodnom mandatu želio da nivo aktivnosti podignemo na viši nivo direktnom implementacijom projekata u zemljama cijelog regiona. Mjesto potpredsjednika ovog komiteta je velika čast, ali i obaveza, koju ću obnašati u punom kapacitetu - poručio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.