BIVŠI TRENER "PLAVIH"

Admir Adžem za "Avaz": Željo nije bez šanse, ima veći individualni kvalitet od Dinama

Sada imaju informacije jedni o drugim i mnogo zanimljivije će biti vidjeti ko će bolje reagovati na drugoj utakmici, rekao je Adžem

Adžem: Koristiti kontranapade. FK Željezničar

20.7.2023

Fudbaleri Željezničara će od 19:00 sati igrati revanš utakmicu protiv Dinamo Minska u okviru prvog pretkola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.

Prvi susret ove dvije ekipe odigran na Grbavici završen je bez pobjednika (2:2). "Plavi" su imali dva gola zaostatka, ali su se uspjeli vratiti u finišu meča. 

O šansama Željezničara u revanšu za "Dnevni avaz" govorio je Admir Adžem, bivši fudbaler i trener tima sa Grbavice.

Igrati povučenije

Inače, Adžem je od jučer postao novi sportski direktor FK Goražde gdje će sarađivati sa svojim nekadašnjim fudbalerom Sinanom Ramovićem, koji je predsjednik kluba sa Drine.

- I jedni i drugi su malo analizirali protivnika u prvom meču. Sada imaju sve informacije i mnogo zanimljivije će biti vidjeti ko će bolje reagovati na drugoj utakmici. 

Prema mom mišljenju, Željezničar nije bez šansi jer će tamo moći igrati iz drugog plana, malo povučenije i koristiti kontranapade gdje je Dinamo ranjiv - rekao je Adžem.

Ističe kako smatra da bjeloruska ekipa ne može napraviti mnogo problema Željezničaru u nekom pozicionom napadu.

- Opasni su iz tranzicije, kako su nam i dali dva gola. E sada onemogućiti te tranzicije, spustiti se malo i pustiti njih da izađu i da mi uzmemo njihov recept, da igramo na kontre. Imamo igrače za to. Sigurno je da neće biti lako, ali isto tako definitivno da imamo šanse, jer ovo nije ekipa koja se ne može proći - naglasio je Adžem.

Željezničar će u ovoj utakmici biti bez podrške navijača koji su na Grbavici bili pravi vjetar u leđa.

- Ono što smo mi doživjeli u Sarajevu se ne doživljava često, tako da smo iskoristili taj vjetar u leđa. Malo koja ekipa bi se vratila s 0:2 na 2:2, a to je prije svega uspjelo zahvaljujući navijačima. 

Taktički bili bolji

Većina navijača u drugim klubovima bi na 0:2 krenula izlaziti sa stadiona i počela zviždati, a Manijaci su i tada dali još veću podršku - kazao je Adžem.

Naveo je kako je prednost Dinama takmičarski ritam, ali da Željezničar ima veći individualni kvalitet.

- Prednost Dinama je sigurno takmičarski ritam. Mada ja smatram da mi imamo veći individualni kvalitet, ali su oni djelovali disciplinovanije. U tom taktičkom pogledu su dosta zrelije izgledali, ali to je i zbog toga jer im je prvenstvo u toku i što su uigraniji - poručio je Admir Adžem za "Dnevni avaz".

Podsjetimo, utakmica Dinamo Minsk - Željezničar igra se od 19:00 sati, a tekstualni prijenos pratite na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.