NAKON UTAKMICE

Manijaci poslali inspirativnu poruku u svlačionicu igračima Želje

Manijaci su u proteklom periodu uradili ogroman posao u procesu ozdravljenja FK Željezničar

Igrači pročitali poruku. Printscreen / Facebook

E. A.

21.7.2023

Uoči utakmice u Bakuu, u kojoj je Željezničar pobjedom nad Dinamo Minskom (2:1) izborio drugo pretkolo Evropske lige, nogometaši su dobili snažnu poruku najodanije navijačke grupe Manijaci.

Manijaci su u proteklom periodu uradili ogroman posao u procesu ozdravljenja FK Željezničar, a kako su postali i generalni sponzor kluba te svojim ulaganjima na svojevrstan način spasili klub, pobjeda u Bakuu je i pobjeda navijača FK Željezničar.

- Odavno smo na vas prestali gledati kao na ljude koji primaju platu u Želji. Na vas gledamo kao na naše saborce koji se s nama rame uz rame bore za bolju budućnost kluba. Danas je dan kad vi imate priliku dohvatiti tu bolju budućnost i nagraditi svakog čovjeka koji stoji uz klub. Mi, navijači, navikli smo i spremni smo na svaki ishod, ali vi, kao najistureniji ratnici morate da se spremite za samo jedan ishod - a to je pobjeda -  naveo je Bekrić u poruci.

Snažna poruka nastavila se riječima da igrači Plavih nikada neće imati "leđa" poput onih koje im formiraju Manijaci.

- Gdje god sutra nastavili karijeru, budite sigurni da nećete imati ovakva 'leđa' nigdje, a to najbolje znate vi koji ste igrali po Evropi i regionu. Iskoristite ovo sto imate, pa da u Azerbejdžan opet otputujemo, ovaj put skupa - poručili su Manijaci, a igrači Željezničara izborili su se na terenu da se ostvare želje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.