OGROMAN TALENAT

Biser bh. fudbala Maja Jelčić potpisala za Inter

Jelčić se zahvalila SFK 2000 Sarajevo na pruženoj šansi u protekle četiri godine, te trenerici Samiri Hurem

Jelčić: Veliki iskorak u njenoj karijeri. Facebook

E. Ć.

21.7.2023

Jedna od najtalentovanijih mladih fudbalerki Evrope Maja Jelčić (18) napustila je SFK 2000 Sarajevo i potpisala za slavni Inter.

Jelčić je sa italijanskim velikanom potpisala petogodišnji ugovor. Potvrdu velikog transfera sjajne bh. fudbalerke potvrdio je njen doskorašnji klub SFK 2000 Sarajevo iz kojeg nisu skrivali ponos.

Veliki talenat

- Osamanestogodišnja napadačica, koja je u proteklim godinama nosila dres SFK 2000 Sarajevo, izrasla je u igračicu koja je skrenula pažnju evropske fudbalske javnosti na sebe. Upravo je od strane UEFA uvrštena krajem 2022. godine na popis 10 najtalentovanijih mladih fudbalerki Evrope. 

Njen prelazak u Inter potvrda je izvrsnog rada kolektiva SFK 2000 Sarajevo kada je u pitanju razvoj mladih igračica i trasiranje njihovog puta ka najboljim evropskim timovima, a svakako i ogromnog talenta i potencijala kojeg posjeduje Maja, a o čemu govori i brojka od 41 postignutog gola u ovogodišnjoj Premijer ligi BiH - naveli su iz SFK 2000 Sarajevo.

Zahvalna na prilici

Jelčić se zahvalila SFK 2000 Sarajevo na pruženoj šansi u protekle četiri godine, te trenerici Samiri Hurem.

- U redovima SFK 2000 Sarajevo naučila sam puno toga, postala igračica, ali prije svega sam naučila kako biti čovjek. Odlazim sa osvojene tri duple krune, mnoštvo golova, nastupa u Ligi prvaka i zaista sam presretna što sam imala priliku nastupati za ovaj klub, za ovu veliku porodicu. 

Žao mi je što ne nastavljam dalje put sa sjajnim igračicima, prijateljicama, ali vjerujem da ćemo se opet u budućnosti sresti, a želim im mnogo sreće, uspjeha i imat će moju podršku kao vjerna navijačica SFK 2000 Sarajevo. Sigurna sam da će i druge fudbalerke slijediti moj put te svoju igračku afirmaciju graditi kroz SFK 2000 Sarajevo, klub koji je zaslužan za ovo sve - poručila je Jelčić i dodala:

- Znala sam da ima interesovanja iz svih važnijih evropskih zemalja, ali kad sam čula od svog agenta Darka Marića da je Inter zainteresovan, rekla sam odmah, to je to, hoću tamo. Inter je oduvijek moj omiljeni tim, a i Džeko mi je još ranije govorio sve najljepše o klubu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.