VEZALI GA I OPLJAČKALI

Donaruma otvorio dušu i ispričao detalje drame: Bojao sam se za svoju suprugu

Bio sam bespomoćan. Ne govorim najbolje francuski pa mi je bilo i teško objasniti lopovima gdje su stvari koje žele otuđiti, rekao je on

Donaruma: Bio vezan. Twitter

E. Ć.

22.7.2023

Golman PSG-a i reprezentacije Italije Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma) preživio je dramu u četvrtak kada je napadnut u svom domu u Parizu.

Lopovi su navodno zavezali njega i njegovu suprugu, skinuli im odjeću, te im ukrali stvari i novac. Šteta je procijenjena na pola miliona eura.

Donaruma se uspio osloboditi i iz hotela pozvati policiju. Kasnije je završio u bolnici s lakšom povredom. Sada je za italijanske medije ispričao detalje pljačke.

- Mislim da nema goreg osjećaja od toga kad nađeš nepoznate ljude u svojoj kući u tri sata ujutro. Bio sam vezan i Alesia je bila prisiljena dati im sve vrijedno što smo imali. Morali smo napustiti stan kako bi se provela istraga, smješteni smo u hotelu. 

Jako sam se bojao za Alesiju. Bio sam bespomoćan. Ne govorim najbolje francuski pa mi je bilo i teško objasniti lopovima gdje su stvari koje žele otuđiti - ispričao je Donaruma za "Libero".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.