EGZODUS ZVIJEZDA

Zanimljiva karikatura: Siromašnu Serie A napuštaju sjajni fudbaleri, otišao je i Edin Džeko

Italijanski klubovi su u finansijskim problemima, naročito se to odnosi na Inter čiji predsjednik Stiven Zeng kao da ima "zmiju u džepu"

Džeko: Otišao iz Italije nakon osam godina. Screenshot

E. Ć.

25.7.2023

Najelitniji rang italijanskog fudbala napustilo je nekoliko kvalitetnih fudbalera tokom ljetnog prijelaznog roka.

Među onima koji više neće igrati u Serie A je i kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko koji se preselio u Fenerbahče.

Otišao i Džeko

Džeko je osam godina igrao u najjačem rangu italijanskog fudbala, šest za Romu i dvije za Inter, a sada će nastupati u Turskoj.

Italijanski klubovi su u finansijskim problemima, naročito se to odnosi na viceprvaka Evrope Inter čiji predsjednik Stiven Zeng (Steven Zhang) kao da ima "zmiju u džepu". 

Inter je, osim Džeke, ostao i bez Marcela Brozovića koji je otišao u Al Nasr, te Andre Onane koji je napravio transfer u Mančester junajted. Milan Škrinjar je još ranije dogovorio prelazak u PSG.

Važni fudbaleri napustili su i Interovog gradskog rivala, ekipu Milana. Sandro Tonali je oborio rekord italijanskog fudbala i za 64 miliona eura prešao u Njukasl. Brahim Diaz se vratio u Real Madrid.

Nije kraj odlascima

Reprezentativac Srbije Sergej Milinković-Savić napustio je Lacio i otišao u saudijski Al Hilal. 

I tu nije kraj. Italiju bi mogli napustiti Napolijev Kviča Kvaračkelija (Khvicha Kvaratskhelia), Dušan Vlahović (Juventus), Rasmus Hojlund (Atalanta), Sofijan Amrabat (Fiorentina)...

Zbog toga je napravljena zanimljiva karikatura u kojoj je Serie A prikazana kao siromah kojem redom mašu Džeko, Brozović i društvo... 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.