SPORTSKI DIREKTOR IGMANA

Zajko Zeba za "Avaz": Musemiću smo dali zeleno svjetlo, imamo spremnu zamjenu

Ukoliko dođe do dogovora klub neće praviti probleme Musemiću, kazao je Zeba

Zeba: Ostali su glavni igrači, to je najbitnije. N/FSBiH / FK Sarajevo

26.7.2023

FK Sarajevo je poslije velikog neuspjeha u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu odlučio da je vrijeme za rastanak sa Mirzom Varešanovićem. Uz njega, klub je napustila i direktorica Ajla Alimanović. 

Ipak, čini se da su u taboru Bordo kluba već pronašli zamjenu i da će se potraga za novim trenerom zaustaviti na poznatom imenu. Husref Musemić, aktuelni trener Igmana iz Konjica, favorit je da se vrati na klupu Sarajeva. 

U vezi sa njegovim povratkom za portal "Avaza" govorio je Zajko Zeba, sportski direktor Igmana iz Konjica.

- Husrefu Musemiću smo dali zeleno svjetlo da pregovara sa Sarajevom. Klub je dao svoju dozvolu. Još uvijek se ništa ne zna.

Ukoliko dođe do dogovora sa Sarajevom vrijedi napomenuti da ima još uvijek sa nama važeći ugovor, ali klub mu ne bi pravio probleme - kazao je Zajko Zeba za portal "Avaza".

Uprkos tome što je sudbina Musemića još uvijek nepoznata Zeba ne brine. Kako i sam kaže, Konjičani su spremni.

- Ukoliko dođe do promjene, mi smo spremni. Cijeli stručni štab što je bio sa Husrefom, predvođen Dženisom Ćosićem i ostalim pomočnicima, nastavit će dalje.

Članovi imaju odgovarajuće i potrebne licence. Upoznati su sa ekipom i sa stilom rada. Nama je u ekipi ostalo preko 80 posto igrača iz prošle sezone, te mislim da neće biti problema što se tiče toga - dodao je Zeba o situaciji koja bi mogla nastati u redovima konjičke ekipe.

Husref Musemić je na poziciji glavnog trenera u redovima Sarajeva bio četiri puta u karijeri. Posljednji put je Sarajevo vodio od 2017. do 2019. godine, kada je smijenjen dok je klub bio na 1. mjestu Premijer lige BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.