ČEKANJE JE ZAVRŠENO

Konačno se pojavio Mesijev nasljednik: Barcelona poslije 816 dana postigla gol iz slobodnog udarca

Fudbaleri katalonskog kluba su poraženi, ali su uspjeli slaviti iz drugih razloga

Rafinja: Postigao gol iz slobodnog udarca. Screenshot/Twitter

N. H.

27.7.2023

Historijski poduhvat slavi Barcelona nakon pripremne utakmice u Los Anđelesu protiv Arsenala. Iako su izgubili u prijateljskoj utakmici rezultatom 5:3, prvi put su nakon 44 godine igrali u bijelim dresovima.

Osim toga, fudbaleri Barcelone su postigli gol iz slobodnog udarca. Ono što je u eri Lionela Mesija (Messi) bilo sasvim normalno, pa čak i sinonim za ovaj klub, njegovim odlaskom je iščeznulo.

Barcelona je do utakmice sa Arsenalom bila bez pogotka iz slobodnjaka čak 816 dana. Dakle, prošlo je gotovo dvije godine i tri mjeseca otkako je to zadnji put uspjelo igraču Barse. Naravno, onaj koji je to posljednji uspio je Mesi, protiv Valensije 2. maja 2021. godine. 

U današnjoj utakmici je Rafinja (Raphinha) namjesto loptu daleko na desnoj strane te poslao centaršut prema šesnaestercu.

Lopta je putem zakačila igrača u živom zidu, prevarila Arona Ramsdejla (Aaron Ramsdale) i završila u golu. Jako sretno i suprotno namjeri Brazilca, ali je tako konačno neki od fudbalera katalonske ekipe postigao gol iz slobodnog udarca, a Mesi je u Rafinji dobio i nasljednika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.