SENEGALSKA ZVIJEZDA

Novac nije bitan, dok ne dođe ponuda iz Saudijske Arabije: Mane i Ronaldo činit će dvojac iz snova

Saudijski klub je za usluge Sadija Manea platila 40 miliona eura, a on će potpisati višegodišnji ugovor

Mane: Prešao u Al Nassr. Twitter

N. H.

28.7.2023

Saudijska Arabija je ove sezone hit destinacija za sve zvijezde pri kraju svog "prajma". Količina novca koji nude Saudijci je jednostavno nemoguće odbiti. 

Sadio Mane je nakon relativno neuspješne sezone u minhenskom Bajernu odlučio napustiti Njemačku i otići putem koji su ovog ljeta mnogi utabali prije njega. 

Senegalac će se u saudijskom Al Nassru pridružiti Kristijanu Ronaldu (Cristiano), Marcelu Brozoviću i još brojnim zvučnim imenima, a za rastanak s njim bavarski gigant će zaraditi 40 miliona eura. 

Mane je tokom svoje karijere više puta naglašavao kako novac nije sve i često je viđen kako živi životom koji ne liči na onaj fudbalske zvijezde. 

Međutim, zov saudijskog novca je očigledno teško odbiti i uspješno je dovedeno novo veliko ime. 

Mane je 2022. godine prešao u Bajern iz Liverpula, čiji je član bio šest sezona, za 32 miliona eura, ali su ga pratile brojne nesreće. 

Nakon dobrog starta sezone, doživio je povredu, a onda je i sezona bila prekinuta zbog održavanja Svjetskog prvenstva. Kada se vratio, ništa nije bilo isto.

Sva negativna energija kulminirala je tučnjavom sa Lerojom Saneom (Leroy) poslije utakmice sa Mančester sitijem u Ligi prvaka, nakon čega je bio odstranjen iz ekipe i stavljen na stub srama. 

Senegalac je proteklu sezonu završio sa 38 sakupljenih nastupa u svim takmičenjima, upisavši 12 golova i šest asistencija. 

Sigurno je da će ovaj 31- godišnji krilni napadač moći doprinijeti u saudijskoj ligi i da će činiti dvojac iz snova u redovima Al Nassra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.