UKRADEN ISPRED NOSA

Dok se Mirvić premišlja: CSKA Sofija potpisala trenera koji je došao na finalni dogovor u Sarajevo

Bugarski klub je samo dan nakon što ih je napustio Saša Ilić riješio pitanje šefa stručnog štaba u novoj sezoni

Nestor El Maestro: Novi trener CSKA Sofije. Instagram

N. H.

29.7.2023

Fudbalski klub Sarajevo se sprema za početak sezone u Premijer ligi BiH, a potraga za šefom stručnog štaba se nalazi u punom jeku otkad je klub napustio Mirza Varešanović. 

Potraga će se nastaviti barem još neki period jer je glavni kandidat za klupu Bordo kluba pristao na drugu, konkretniju ponudu. 

Naime, Nestor El Maestro (Nestor Jevtić), 40-godišnji srbijanski trener, postao je novi trener bugarske CSKA Sofije, koja je u petak otpustila Sašu Ilića. 

Nestor je bio na korak od Sarajeva, ali se premišljanje uprave kluba, koja treba se priznati je u nezgodnoj situaciji, odrazilo na njegovu odluku da ode u svoju bivši klub.

Nestor je bugarsku ekipu vodio na 27 utakmica u sezoni 2018-19, upisavši 19 pobjeda u tom periodu.

Sarajevu sada preostaje da se okrene nekom od preostalih kandidata - Anti Šimundži, Anti Čačiću ili nekome trećem, koji bi mogli povesti klub s Koševa u novu sezonu. Do tad, Mensur Dogan, direktor Akademije, predvodit će ekipu na treninzima i utakmicama. 

Podsjetimo, Sarajevo prvu utakmicu u novoj sezoni Premijer lige BiH igra u nedjelju od 18:30 sati na stadionu Koševo protiv Sloge iz Doboja.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.