"AVAZ" NA LICU MJESTA

Završen dvodnevni 25. memorijal „11 šehida nogometnih asova": Turnir osvojila Sloboda iz Tuzle

Pohvale ljudima u NK „Doboj Istok“ koji 25 godina istraju na organizaciji memorijala u znak 11 poginulih nogometaša

Sloboda iz Tuzle, novi federalni prvoligaš, poslije penala, u finalu je saladala Bratrstvo sa 4:3. Hasan Čalić

H. Čalić

30.7.2023

U organizaciji NK „Doboj Istok“ na stadionu „Luke“ u Klokotnici, zaršen dvodnevni 25.memorijal „11 šehida nogometnih asova Doboj Istoka“, na kome su nastupila tri prvoligaša Sloboda iz Tuzle, Bratstvo iz Gračanice i „Gornji Rahić“ iz Brčko Distrikta BiH, te domaćin „Doboj Istok“ član Prve lige TK-a.

Četvrto mjesto zauzela je ekipa domaćina „Doboj Istoka“, treće „Gornji Rahić“, a večeras je odigrana finalna utakmica, u kojoj su snage odmjerili novi član Prve lige Sloboda iz Tuzle i Bratstvo iz Gračanice.

U regularnom toku nije bilo golova, pa su odmah izvođeni jedanaesterci. Golman Tuzlaka iskusni Azir Muminović, odbranio je tri, a golman Bratstva dva penala i to je odlučilo pobjednika.

Proglašeni su i najbolji u pojedinačnoj konkurenciji. Najbolji strijeac je Eldin Mehmedović (G.Rahić) sa 2 gola, najbolji igrač turnira je Husein Poturalić (Bratstvo), a najbolji golamn Azir Muminović (Sloboda). 

Predsjednik Organizacionog odbora Refik Šuvalić, načelnik Doboja Istoka Kemal Bratić i predsjednik Sportskog saeza Hasan Hasančević, svum učesnicima su uručili zahvalnice, međnji njima i Radio Gračanici i dopisniku "Dnevnog avaza" Hasanu Čaliću.

Prije utakmice treneri finalista Zlatan Nalić (Sloboda) i Nikola Nikić (Bratstvo). H. Čalić

Prije početka finala, naša kamera je „zabilježila“ interesantan razgovor dvojice trenera, prijatelja, Zlatana Nalića i Nikole Nikića.

Zanimljivo da u kraćoj bejsjedi treneri nisu puno govorili o nogometu, već o dugogodišnjem prijateljstvu. A kada je utakmica krenula, bili su ljuti protivnici.

Tako to ide u sportu. Na kraju, u penalima ( koji su obično velika sreća, ili nesreća, op.a.) više se radovao Nalić. Kako će biti u prvestvenim mečevima ovih ekipa, ostaje da vidimo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.