IGRAČ PODNIO PRIJAVU

Trener Flamenga dobio otkaz jer je udario svog igrača šakom u glavu

Pablo Fernandez udario je brazilskog napadača Pedra poslije utakmice u okviru brazilskog prvenstva

Pedro: Podnio prijavu u policiji protiv trenera. AP

N. H.

31.7.2023

Brazilski fudbalski klub Flamengo otpustio je kondicionog trenera Pabla Fernandeza pošto je fizički napao napadača Pedra.

Više brazilskih medija prenijelo je da je 52-godišnji Fernandez otpušten poslije sastanka sa čelnicima kluba, ali i da bi šef stručnog štaba Horhe Sampaoli (Jorge) također mogao ostati bez posla zbog svog pomoćnika.

Pedro, koji je bio član reprezentacije Brazila na Mundijalu u Kataru 2022. godine, naveo je na društvenim mrežama da ga je Fernandez udario šakom u glavu poslije pobjede Flamenga protiv Atletiko Mineira (2:1).

Brazilac je protiv trenera podnio prijavu zbog incidenta i dodao na društvenim mrežama da je imao problema sa Sampaolijevim pomoćnicima. 

Ranije, Fernandez se izvinio i rekao da je „veoma uznemiren i voljan riješiti situaciju“ sa Pedrom što je prije moguće.

Fernandez je i ranije imao problema sa sličnim ponašanjem. On je u augustu 2021. godine bio suspendovan od francuske Lige 1, pošto je udario navijača tokom tučnjave na utakmici između Marseja i Nice.

Povodom svega oglasio se i Sampaoli i istakao da je jedino rješenje razgovor. Sampaoli i Fernandez sarađuju od 2019. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.