ŽELJA BIVŠEG TRENERA

Sprema se transfer karijere nezaustavljivog golgetera: Na pomolu povratak kombinacije Bilbija-Jakirović

Bilbija je pod Jakirovićem igrao najbolji fudbal u karijeri

Bilbija: Želja Rijeke. HŠK Zrinjski

N. H.

31.7.2023

Sergej Jakirović protekle zime napustio je Zrinjski, ali očigledno je još uvijek vezan za pojedine igrače i željan saradnje.

Kako saznaje Germanijak, Jakirović u svom timu želi dovesti Nemanju Bilbiju, koji sa „Plemićima“ ima ugovor do 2025. godine, a Rijeka je spremna platiti odštetu za njegove usluge.

- Kapiten Mostaraca već se ranije povezivao s dolaskom na Rujevicu, otkako je šef ondje njegov bivši trener, no tada se Zrinjski borio za naslov prvaka pa je puštanje kapitena bila suluda misao. 

Sada, nakon što se Bilbija dokazao u susjednoj BiH, iskorak u HNL ne bi bio toliko iznenađenje, kao ni to da Jakirović upravo u njemu vidi spas, lijek, amajliju ili kako god to želite nazvati - navodi se na spomenutom portalu i dodaje:

- Ono što je sigurno jest da je kombinacija Jakirović-Bilbija u BiH bila zaista ubojita.

Bilbija je pod Jakirovićem igrao najbolji fudbal u karijeri. Postavio je brojne rekorde, a na 70 utakmica postigao je 53 gola i 10 puta bio u ulozi asistenta.

Ipak, fokus za Bilbiju i njegov Zrinjski je revanš 2. pretkola Lige prvaka protiv Slovana i povratak iz deficita nakon što su prvu utakmicu izgubili rezultatom 1:0.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.