USUSRET UTAKMICI

Video / Neočekivana havarija u Štokholmu: Brutalna tučnjava huligana Hamarbija i Tventea, dvije osobe povrijeđene

Žestok napad huligana domaće ekipe na pristalice Nizozemaca rezultovao je gomilom posla za policiju i hitnu pomoć

Tučnjava navijača u Štokholmu. Twitter

N. H.

2.8.2023

Fudbalere Hamarbija, za koji nastupa i bh. fudbaler Adi Nalić, i Tventea sutra čeka revanš u Konferencijskoj ligi, a njihovi navijači napravili su krvavu uvertiru za taj meč na ulicama Štokholma.

Žestok napad huligana domaće ekipe na pristalice Nizozemaca rezultovao je gomilom posla za policiju i hitnu pomoć.

Masovna tučnjava u jednom od naselja glavnog grada Švedske dogodila se u sred bijela dana na jednoj od glavnih ulica koje vode ka Tele2 Areni.

Haos koji su navijači Tventea napravili prije sedam dana očigledno nije bio zaboravljen, pa su Hamarbijevi huligani napali pristalice nizozemske ekipe iz zasjede.

Na dostupnim snimcima vidi se kako navijači Hamarbija sa fantomkama udaraju pristalice Tventea, a da prolaznici bježe sa lica mjesta.

Švedski mediji pišu da su dvije osobe povrijeđene poslije tučnjave, a da je jedna morala biti prevezena u bolnicu. Policija je došla na lice mjesta, ali do tad nije više bilo ni traga ni glasa od navijača Hamaribija i za sad niko nije uhapšen.

Povrijeđena osoba nalazi se u stabilnom stanju, ali štokholmska policija strahuje od mogućih incidenata na dan utakmice ovih rivala. 

Utakmica Hamarbija i Tventea na programu je u četvrtak od 20 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.