NA POMOLU VELIKA RAZMJENA

Lukaku i Juventus se dogovorili: Sada sve zavisi od Vlahovića

Juventus i dalje insistira na ugovoru o razmjeni sa Čelzijem, uključujući naknadu londonske ekipe od 40 miliona eura za srbijanskog reprezentativca

Lukaku i Vlahović bi mogli zamijeniti ekipe. Twitter

N. H.

3.8.2023

Napadač Čelzija Romelu Lukaku dogovorio je sve uslove saradnje s Juventusom, ali realizacija transfera ne zavisi samo od spomenutih strana.

Italijanski novinar Fabricio Romano (Fabrizio) nagovijestio je da belgijski reprezentativac i klub iz Torina ima dogovor o trogodišnjem ugovoru s opcijom za još jednu sezonu.

Međutim, čeka se i odluka o budućnosti Dušana Vlahovića, ali o tome odlučuju i londonski „Plavci“.

Juventus i dalje insistira na ugovoru o razmjeni sa Čelzijem, uključujući naknadu londonske ekipe od 40 miliona eura za srbijanskog reprezentativca i u ovom trenutku to je kamen spoticanja u realizaciji transfera o kome se priča već neko vrijeme. 

U Torinu čekaju odluku kluba sa Stamford Bridža, a jasno je da će biti presudan stav menadžera Maurisija Početina (Mauricio Pochettino) o tome da li želi mladog napadača u timu.

- Zadovoljan sam igračima koje imam. Ali, neke ponude nemoguće je odbiti s obzirom na finansijsku situaciju u kojoj se nalazimo. Kao i uvijek, prilagodit ću se odluci kluba – kazao je trener Juventusa Masimilijano Alegri (Massimiliano Allegri).

Dušan Vlahović je protekle sezone na 27 utakmica u Seriji A postigao 10 golova za „Staru damu“, dok je Lukaku u dresu Intera postigao isti broj golova u dvije utakmice manje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.