NAKON UTAKMICE

Jusufbegović i Ćorić: Najrealniji rezultat

Velež i GOŠK remizirali u drugom kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine

Jusufbegović i Ćorić: Podjela bodova. Screenshot / Arenasport

E. Ć.

6.8.2023

Fudbaleri Veleža i GOŠK-a podijelili su bodove (0:0) u susretu drugog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

"Rođeni" su u sudijskoj nadoknadi imali i jedanaesterac koji u gol nije pretvorio Nermin Haskić. Nakon meča, svoje komentare dali su treneri Nedim Jusufbegović i Denis Ćorić.

Nije bilo velike kvalitete

- Nismo dovoljno učinili da dobru postavku GOŠK-a u fazi odbrane poremetimo, da napravimo kvalitetan pritisak koji bi na vrijeme otvorio ovu utakmicu. Penal je posljedica velikog truda i rada, ali nije bilo neke velike kvalitete. 

Nažalost, nismo postigli pogodak, pitanje jesmo li ga i zaslužili. GOŠK-u čestitam na zasluženo osvojenom bodu, bili su dobro postavljeni, borili su se. Na kraju smo mogli biti i kažnjeni, imali su dvije-tri jako dobre situacije nakon naših grešaka. Realan rezultat na kraju - rekao je Jusufbegović nakon utakmice za Arena Sport.

On je najavio nove igrače za Velež. Također, istakao je problem komunikacije, naročito protiv protivnika koji se ovako dobro i organizovano brani kao što je GOŠK večeras.

Ćorić je istakao kako je neriješen ishod zapravo najrealniji rezultat ove utakmice.

Ponosan na ekipu

- Došli smo ovdje s namjerom da iz defanzivnog bloka ugroziti Velež. U prvom poluvremenu smo dosta dobro stajali na terenu, čekali smo priliku, Šero je imao stopostotnu šansu.

Pred drugo poluvrijeme rekao sam momcima da moramo biti maksimalno koncentrirani. Vjerujte da sam ponosan na ove dečke kako su odigrali. Za nešto više, naravno, trebate i kvalitet prema gore. Kad sve saberete. Ovo je najrealniji rezultat - poručio je Ćorić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.