NEZADOVOLJAN ODLUKAMA

Defanzivac Junajteda žestoko napao savez: Godinama vas upozoravamo na isti problem

Naveo je da je pretrpan raspored ogroman problem i da to uvećava rizik od povreda i umora

Varan: Nezadovoljan odlukama saveza. AP

N. H.

7.8.2023

Francuski defanzivac i član Mančester junajteda Rafael Varan (Raphael Varane) na društvenim mrežama se pobunio protiv Engleskog fudbalskog saveza (FA) i njihovih odluka.

Naveo je da je pretrpan raspored ogroman problem i da to uvećava rizik od povreda i umora. Dodao je i ta može prouzrokovati nezadovoljstvo kod navijača.

- Godinama i igrači i treneri upozoravaju da je previše utakmica, da je raspored prenatrpan i na opasnom nivou za fizičku i mentalnu dobrobit igrača. Unatoč tome, za sljedeću sezonu preporučuju se duže utakmice, više intenziteta i manje emocija koje igrači smiju pokazati. Samo želimo biti u dobrom stanju na terenu da damo 100 posto za naš klub i navijače.

Zašto niko ne sluša naše mišljenje? Kao igrač, privilegiran sam jer svakog dana radim posao koji volim, ali smatram da ove promjene štete igri. Želimo biti na maksimalnom nivou, najbolji što možemo biti, i imati nevjerojatne partije koje navijači mogu slaviti svake sedmice. Vjerujem da je važno da mi, igrači i treneri, naglasimo ovu važnu temu ako želimo zaštititi igru koju volimo i dati sve od sebe za navijače - napisao je Varan.

Podsjetimo, engleski fudbal je prošle sedmice usvojio paket sa novim i strožijim pravilima sankcionisanja igrača.

Također, žele da se u sudijsku nadoknadu uračuna izgubljeno vrijeme na utakmici, čime bi susreti mogli trajati više od 100 minuta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.