KLJUČNI DOKAZI

Preokret u istrazi: Otisci ubice ne pripadaju hrvatskom navijaču?!

Privedeni navijači odvedeni su na DNK testiranje, pošto je ubica ostavio tragove na preminulom navijaču

Grčka policija pod pritiskom javnosti. Pixsell / Marko Lukunić

N. H.

8.8.2023

Grčka i Atina su u potpunosti u šoku nakon ubistva navijača AEK-a Mihalisa poslije obračuna „Bad Blue Boysa“, zajedno sa navijačima Panatinaikosa protiv pristalica AEK-a.

Privedeno je 98 osoba u zatvor, a očekuje se da bi trebali već sutra pred istražnog sudiju.

Kako prenosi Nova TV, policija ima otiske ubice.

- Prema neslužbenim informacijama policija ima otiske ubice, a navodno se radi o grčkom državljaninu – otkrio je reporter Dnevnika Nove TV.

Privedeni navijači odvedeni su na DNK testiranje, pošto je ubica ostavio tragove na preminulom navijaču i očekuje se da će rezultati uskoro biti poznati.

Tokom cijelog dana grčka policija provodi hapšenja. Priveli su sedam navijača na granici sa Sjevernom Makedonijom, a jednog u busu prema Albaniji.

Grci su bijesni na policiju, pogotovo jer su imali sve potrebne informacije od hrvatske i crnogorske policije, pa čak i registarske oznake.

Oni su ih prema nekim informacijama uspjeli izgubiti, iako su znali i gdje će biti navijači smješteni. Tokom dana, sedam šefova policije dobilo je otkaz zbog ovog incidenta.

Treba napomenuti da je prije mjesec dana sedam navijača PAOK-a osuđeno na doživotni zatvor zbog ubistva navijača Arisa. To ubistvo se desilo prije tri godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.