OPREZNI PRED BREIDABLIK

Zrinjski pred historijskom prilikom: Težak izazov, ali nadamo se pobjedi

Ukoliko eliminišu islandskog predstavnika, postali bi prvi klub iz Bosne i Hercegovine u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja

Sa današnje press konferencije. Anadolija

Anadolija

9.8.2023

Fudbaleri mostarskog Zrinjskog su spremni za utakmicu trećeg pretkola Evropske lige protiv islandskog Breidablika. Rezultatski cilj šampiona Bosne i Hercegovine je jasan, a to je pobijediti i obezbijediti miran revanš na Islandu, javlja Anadolu.

Utakmica je za Zrinjski iznimno važna, jer bi eventualnom eliminacijom protivnika s Islanda, prvi put u historiji Bosna i Hercegovina imala predstavnika u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja.

Zahtjevna utakmica

- Imamo dvomeč protiv ekipe koja je dobra. Koja je, rekao bih, čak odlična, s obzirom na prikazano protiv Kopenhagena. Ekipa koja igra za gol više, puna dobrih pojedinaca, tehnički jako dobra, s dobrim visokim pritiskom. 

Čeka nas zahtjevna utakmica, a mi smo spremni odgovoriti na sve izazove, i naravno da se nadam da ćemo pobijediti i da ćemo u konačnici proći - izjavio je trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić.

Prokomentarisao je i nedavni meč Breidablika u kojem je islandski klub poražen od Kopenhagena uz šest primljenih golova (3:6).

Rendulić: Spremni odgovoriti na izazove. Anadolija

- Ekipa koja voli posjed, loptu u nogama, koja je namučila Kopenhagen. Prvih pola sata su bili dominantni. Naravno, kada dobiješ šest golova, onda je jasno gdje su problemi. Kao što sam rekao, igraju za gol više. To je težak izazov za nas, ali nadam se da ćemo ga položiti uspješno - istakao je Rendulić.

Strateg Zrinjskog suočio se s određenim problemima pred sutrašnju utakmicu.

- Ivan Jukić nije trenirao do jučer. Damir Zlomislić je preskočio dva treninga. Zvonimir Kožulj ima problema s aduktorom, tako da ćemo vidjeti koliko je to ozbiljno. Ostali su spremni - kazao je Rendulić.

Velika očekivanja

Velika su očekivanja i igrača mostarskog kluba. Slobodan Jakovljević je napravio i usporedbu Breidablika i Slovana iz Bratislave od kojeg je Zrinjski eliminisan iz kvalifikacija za UEFA Ligu prvaka.

- Očekivanja – generalno Zrinjski igra svaku utakmicu na pobjedu. Tako i evropske utakmice. Imamo primjer da smo zadnju izgubili, ali dobro imamo još dvije meč lopte.

Jakovljević: Imaju mane. Anadolija

Dolazi nam jako kvalitetna ekipa, koliko god to u našim očima izgleda drugačije. Islanđani stvarno igraju napadački i totalno drugačiji fudbal u odnosu na Slovan. Oni imaju mane, analizirali smo ih i nadamo se pozitivnom rezultatu - rekao je Jakovljević.

Prva utakmica trećeg pretkola Evropske lige Zrinjski – Breidablik igrat će se u četvrtak na mostarskom stadionu Pod Bijelim brijegom s početkom od 21 sat. Revanš je sedam dana kasnije na Islandu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.