PRESELIO U TURSKU LIGU

Varešanović i zvanično u Rizesporu: Drago mi je što će Sarajevo zaraditi od "neznalice" i "tatinog sina"

Fizički odlazim iz voljenog kluba, ali srce će mi zauvijek ostati na Koševu, napisao je Varešanović

Varešanović: Od ove sezone u Turskoj. Anadolija

E. Ć.

10.8.2023

Dal Varešanović danas je zvanično predstavljen u svom novom klubu Rizesporu.

Doskorašnji fudbaler Sarajeva je s turskim prvoligašem potpisao trogodišnji ugovor uz opciju produženja na još jednu.

Nakon što je potpisao ugovor za turski Rizespor, Dal Varešanović se oglasio na Instagramu, gdje se oprostio od Sarajeva i navijača Bordo tima.

- Ja i cijela moja porodica, ma ko šta mislio, ma ko šta govorio, srcem smo vezani za Fudbalski klub Sarajevo i to nam niko nikada neće moći oteti.

Ljubav koju osjećamo prema bordo klubu tjerala me je da, usprkos pritiscima, uprkos svemu onome negativnom što se dešavalo oko mene i moje porodice, svaku utakmicu dajem sve od sebe. Nije bilo lako tokom prethodnih sezona, jer su mnoge stvari bile protiv mene, od atmosfere, do lažnih informacija, ali sam se do kraja nosio dostojanstveno i ponosno.

Ja sam u FK Sarajevo ugradio cijelog sebe, i ja i moj otac i cijela moja porodica, i zato čista obraza i punog srca sada odlazim, kako bih pokušao negdje drugdje izgraditi sebe.

Fizički odlazim iz voljenog kluba, ali srce će mi zauvijek ostati na Koševu, a sretan sam što će klub dodatno zaraditi od “neznalice” i “tatinog sina”.

Hvala svim trenerima, a posebno Aleksandru Vasoskom, hvala svim suigračima, hvala doktorima i medicinskoj službi, a posebno Ismaru Hadzibajriću, koji su bili uvijek tu za mene, hvala uposlenicima kluba i našem čika Šoji.

Hvala onima koji su bodrili i mene i klub i kada je loše išlo, dajući nam vjetar u leđa. Bilo je nekad i teško istrpiti sve, igrati pod pritiskom i nositi se s tim. Nije lako, ali kada znaš da te srce veže i da je Sarajevo više od života, više od ljubavi, sve bude podnošljivo.

Volim te Sarajevo i voljet ću te zauvijek. Sretno u nastavku sezone, od vatrenog navijača. Doviđenja! - poručio je Varešanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.