KAKVA UTAKMICA MOSTARACA

Zrinjski došao na korak od grupne faze: "Plemići" brojali do šest protiv Breidablika

Nevjerovatna predstava na stadionu "Pod Bijelim brijegom" Zrinjskog i dolazak na korak od sna svih navijača mostarskog kluba

Detalji sa utakmice Zrinjski - Breidablik - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

10.8.2023

Fudbaleri Zrinjskog su na stadionu "Pod Bijelim brijegom" dočekali islandski Breidablik u okviru 3. pretkola Evropske lige. Utakmica je završila visokom pobjedom "Plemića" rezultatom 6:2.

Od samog početka Mostarci su bili dominantniji, a do gola su došli već u 2. minuti. Na jednu povratnu loptu Marija Ćuže odlično je reagovao Tomislav Kiš i odlično plasiranim udarcem matirago golmana Einarsona. 

Mreže su mirovale narednih dvadesetak minuta, a onda je Zrinjski vezao nekoliko dobrih prilika. Ona najbolja, nakon greške golmana Einarsona, završila je na prečki. Tada je Ćuže probao lobovati golmana. 

Ipak, u 22. minuti nakon kornera, kapiten Zrinjskog Nemanja Bilbija odlično šutira glavom, a na odbijenu loptu natrčava Matija Malekinušić i pogađa za uvećanje prednosti. 

Samo osam minuta kasnije gosti ponovo prave nevjerovatnu grešku u odbrnai. Bilbija upošljava Kiša, a on svojim novim golom donosi ogromnu prednost svojoj ekipi. 

Od gola je prošla minuta, a novi razlog za slavlje. Viktor Karl Einarson, veznjak Breidablika, dobio je drugi žuti, odnosno crveni karton. 

U 33. minuti Malekinušić je probio po lijevoj strani, a onda je uslijedio centaršut i poklon koji Bilbiji gosti nikako nisu smjeli dopustiti za četvrti gol "Plemića" u prvom poluvremenu. 

Peti gol u prvom poluvremenu za Mostarce postigao je Malekinušić. 

Nisu stali fudbaleri Zrinjskog ni u drugom poluvremenu. Nakon jedne akcije Ivančić je pogodio u 56. minuti za još veću prednost i apsolutni potop Breidablika.

Uspio je Anton Logi Ludvikson postići pogodak za Breidablik u 65. minuti, nakon što su Mostarci propustili jednu šansu i zaboravili na povratak u odbranu.

Nisu stali na tome, a i vidan je bio pad fudbalera Zrinjskog pred kraj drugog poluvremena, pošto su deset minuta kasnije ponovo pogodili i smanjili prednost. Gisli Ejlofson (Eyjolfsson) iskoristio je priliku i pogodio nakon odlične akcije u tri poteza igrača gostujuće ekipe.

Zrinjski će za sedam dana gostovati na Islandu kod Breidablika, ali njihov prolazak u plej-of Evropske lige ne bi trebao doći u pitanje. 

Imaju ogromnu prednost i islandskoj ekipi će biti potrebno pravo čudo da se u revanšu vrate iz ogromnog minusa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.