"REDSI" OBARAJU REKORD

Liverpul ukrao novo pojačanje ljutom rivalu: Platili ga 127 miliona eura

„Redsi“ dugo traže još jednog veznjaka nakon što su ih ovog ljeta napustila četiri standardna igrača

Kaisedo: Najskuplji transfer Liverpula. AP

N. H.

11.8.2023

Ovaj transfer rok u modi su mladi igrači sredine reda. Nakon što je Džud Belingem (Jude Bellingham) potpisao za madridski Real za 103 miliona eura i Deklan Rajs (Declan Rice) prešao u Arsenal u transferu vrijednom 117 miliona eura, sada je postavljen novi rekord.

Naime, Liverpul je odlučio razbiti kasicu i dovesti reprezentativca Ekvadora i dosadašnjeg člana Brajtona Moisesa Kaiseda (Caicedo) u transferu vrijednom nevjerovatnih 127 miliona eura. 

Zanimljivo je da je Kaisedo bio veoma blizu prelaska u Čelzi, ali su "Galebovi" odbijali ponude od 80, 90 i 100 miliona eura, znajući da ih prava ponuda čeka.

„Redsi“ dugo traže još jednog veznjaka nakon što su ih ovog ljeta napustili Džordan Henderson (Jordan), Fabinjo (Fabinho), Nabi Keita (Naby) i Džejms Milner (James).

Mislilo se da će krenuti po veznjaka Sautemptona Romea Laviju, ali su „Sveci“ zatezali u pregovorima i Liverpul se morao okrenuti novim rješenjima. 

Izbor je pao na 21-godišnjeg Kaiseda koji je u Brajton stigao 2022. godine iz belgijskog Beršota i odmah se nametnuo kao jedan od najboljih igrača sredine terena u cijeloj Premijer ligi. 

On je u prošloj sezoni postigao jedan gol i upisao jednu asistenciju u 43 nastupa za klub s juga Engleske.

Kaisedo je već 32 puta nosio dres reprezentacije Ekvadora, a za njih je nastupao i na Svjetskom prvenstvu u Kataru. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.