PREMIJER LIGA

Čelzi i Liverpul podijelili bodove: Magična asistencija Salaha na jednoj i gol debitanta na drugoj strani

Obje ekipe su ušle u prilično drugačijim sastavima nego na šta smo navikli prošle sezone, ali napadački fudbal je bio konstanta u ovoj utakmici

Odlična utakmica na "Stamford Bridžu". AP

N. H.

13.8.2023

U derbiju 1. kola engleske Premijer lige na stadionu "Stamford Bridž" igrali su Čelzi i Liverpul. Utakmica je završila rezultatom 1:1. 

"Redsi" su bolje otvorili utakmicu i pritiskali Čelzi koji nije mogao da se oslobodi pritiska.

Taj pritisak je došao na naplatu u 18. minuti, Mohamed Salah je odlično primio loptu i u centimetar preciznom loptom pronašao kolumbijskog krilnog napadača Luisa Diaza koji je u padu odlično šutirao i pogodio mrežu Roberta Sančeza (Sanchez). 

Ipak, poslije toga situacija na terenu se promijenila i "Plavci" su preuzeli kontrolu nad sredinom i vratili se u utakmicu. 

Gol za izjednačenje došao je u 37. minuti. Poslije jednog slobodnog udarca, Ben Čilvel (Chilwell) je glavom poslao loptu preko cijele odbrane Liverpula, a Aksel Disasi (Axel), debitant u dresu Čelzija, sjajno se snašao i matirao Alisona.

Obje ekipe su napadale do samog kraja utakmice, a posebno se mogu izdvojiti prilike u sudijskoj nadoknadi kada je Darvin Nunjez (Nunez) šutirao na jednoj, a samo minut kasnije  Nikolas Džekson (Jackson) na drugoj povukao kontru i dodao do Mihajla Mudrika koji ipak ne uspijeva savladati golmana Liverpula. 

Obje ekipe su ušle u prilično drugačijim sastavima nego na šta smo navikli prošle sezone i sigurno da im je još potrebno uigravanja, ali su priredili odličnu utakmicu za početak sezone.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.