SUPERKUP EVROPE

U Sevilji bijesni na Španca: Trener ga uveo u 93. minuti da izvede penal, on odbio

Pogriješio sam što sam izveo Lamelu iz igre. Da je on ostao na terenu, sigurno bi pristao izvesti penal, kazao je Mendilibar

Sevilja: Poražena u Superkupu Evrope. AP

N. H.

17.8.2023

Mančester siti je u Pireju osvojio Superkup Evrope nakon što su bili bolji poslije izvođenja jedanaesteraca. 

Regularnih 90 minuta završilo je bez pobjednika, a u penal seriji tragičar španskog kluba bio je srbijanski reprezentativac Nemanja Gudelj, koji jedini nije bio precizan s bijele tačke.

Ipak, srbijanski reprezentativac nije bio glavni tragičar kluba, barem tako smatraju španski mediji. Naime, trener Hoze Luis Mendilibar (Jose) izrazito je ljut na svog igrača Susa, koji je navodno odbio pucati posljednji penal.

Mendilibar je uveo Susa u 93. minuti baš zbog izvođenja jedanaesteraca, ali na kraju utakmice je priznao grešku.

- Pogriješio sam što sam izveo Lamelu iz igre. Da je on ostao na terenu, sigurno bi pristao izvesti penal. Mislio sam da će svježina pomoći igračima koji su ušli da bez problema izvedu penal, ali sam se prevario. Da sam znao šta će napraviti, nikada ga ne bih uveo u igru – rekao je Seviljin trener.

Novinari su pitali aludira li na Susa, na šta je kazao da ne može ništa reći po tom pitanju.

Suso je u Sevilju stigao iz Milana za 22 miliona eura 2020. godine, a ima ugovor na još dvije godine. Međutim, mogao bi postati kandidat za odlazak iz klub nakon sinoćnjeg poteza. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.