ENGLESKA PREMIJER LIGA

Čelzi nastavlja po starom: Debi iz noćne more za Kaiseda u porazu od Vest Hema

Veoma slabo izdanje u londonskom derbiju protiv Vest Hema, iako su imali igrača više

Vest Hem: Upisali pobjedu. AP

20.8.2023

Fudbaleri Čelzija poraženi su u 2. kolu engleske Premijer lige od Vest Hema. U derbiju londonskih klubova "Čekićari" su slavili rezultatom 3:1, iako su bili s igračem manje veći dio drugog poluvremena. 

Poveo je Vest Hem već u sedmoj minuti. Odlično je korner izveo Džejms Vord-Praus (James Ward-Prowse), ovogodišnje pojačanje iz Sautemptona, a najbolji u skoku bio je Najef Ager (Nayef Aguerd). 

Do izjednačenja su došli "Plavci" nakon odličnog gola Kernija Čukvuemeke (Carney Chukvuemeka) u 28. minuti. Promiješao je odbranu Vest Hema, a onda matirao golmana Alfonsa Areolu (Alphonse). 

Areola se iskupio u 43. minuti, a i u ostatku utakmice svojim odličnim odbranama. Tada je odbranio penal Encu Fernandezu (Enzo). 

Drugu asistenciju na utakmici Vord-Praus upisao je u 53. minuti. Ipak, zasluge više pripadaju Majklu Antoniu (Michael) koji se izborio za gol, pogodivši gol Roberta Sančeza (Sanchez). 

Ager je u 67. minuti dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, ali to nije pomoglo Čelziju i do kraja su uspjeli primiti još jedan gol. 

Moises Kaisedo (Caicedo), rekordno pojačanje "Plavaca", napravio je penal u sudijskoj nadoknadi utakmice i sigurno je da neće po dobrome pamtiti svoj debi za londonski klub. 

Penal u gol je pretvorio Lukas Paketa (Paqueta) i tako potvrdio pobjedu "Čekićara". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.