NAJAVILI TUŽBE

Advokati porodice ubijenog Kacurisa: Priča da je AEK-ov navijač ubio Mihalisa nema veze sa stvarnošću

Advokati navijača koji je ubijen u neredima u Atini smatraju da ljudi nemaju poštovanja prema njemu

Mjesto ubistva Mihalisa Kacurisa. Pixsell / Thanasis Dimopoulos / EUROKINISSI

N. H.

21.8.2023

Advokati porodice Mihalisa Kacurisa (Michalis Katsouris), navijača AEK-a koji je ubijen u navijačkim neredima u Atini, Hristos Mavromatis i Stavros Georgopulos, oglasili su se, te su prenijeli izjavu porodice.

U svom sapoćenju, advokati navode da informacije da iza ubistva Mihalisa možda stoji navijač AEK-a ne odgovaraju stvarnosti.

Nepoštivanje Mihalisa

- Optuži drugu stranu za ono za šta si ti kriv, Jozef Gebels (Joseph Goebbels), ministar propagande nacističke Njemačke. Vi očito ne poštujete Mihalisa (za poštovanje mrtvih treba imati dušu).

Očito nemate poštovanja prema njegovoj porodici. Očito nemate poštovanja prema onima koji se bore za otkrivanje istine (sudijama), ali ovakvo iskrivljavanje stvarnosti, to stvarno ide predaleko.

U posljednjih nekoliko sati TV postaja SKAI objavila je vijest da neki policajci smatraju mogućim da je za ubistvo Mihalisa Kacurisa kriv navijač AEK-a koji je bio pored njega tokom nereda.

Nema veze sa stvarnošću

Budući da ova verzija ne odgovara stvarnosti, izjavljujemo da ćemo se svim pravnim sredstvima boriti protiv:

- svakoga ko pokušava oprati odgovornost s policije i sa, za svako društvo opasnih, nacističkih huligana iz Hrvatske, kao i njihovih pomagača u Grčkoj;

- svakoga ko pokuša previdjeti ili promijeniti elemente slučaja;

- svakoga ko pokuša zataškati tragični događaj i svesti ga na povređivanje iz nehaja.

A budući da zbog tajnosti ispitivanja ne možemo ulaziti u detalje, upozoravamo vas da postoje čvrsti dokazi protiv ove posljednje verzije - navodi se u saopćenju objavljenom na Newsitu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.