MAŠINA ZA GOLOVE

Niko kao Dijamant, malo je reći: Džeko svojim golom donio pobjedu Feneru

Fenerbahče je sada prvi u Turskoj i jedina su ekipa koja je maksimalna poslije dva završena kola

Džeko: Strijelac u utakmici protiv Samsunspora. Fenerbahce

21.8.2023

Fudbaleri Fenerbahčea upisali su pobjedu na gostovanju kod Samsunspora. Rezultat je na kraju utakmice glasio 0:2, a igrač odluke bio je Edin Džeko. 

"Žuto-plavi" su bili bolji rival tokom cijelog susreta, ali su i domaći imali svoje prilike. Mučili su se pred golom protivnika fudbaleri istanbulske ekipe, ali sve je to probio naš reprezentativac. 

Niko kao Dijamant, malo je reći. Imao je Džeko priliku i tokom prvog poluvremena da postigne gol, ali nije lopta htjela u mrežu. 

Međutim, kada je u pitanju Džeko i postizanje golova, ne trebate mu dva puta reći da to uradi. 

On je svoju priliku iskoristio u 62. minuti. Njegov novi saigrač, ali dobar poznanik iz dana kada su igrali u Romi, Džengiz Under (Cengiz) poslao je odličnu loptu, a Dijamant između dvojice defanzivaca majstorski glavom pogađa mrežu.

U 78. minuti je napustio igru, a igrači fenera doprinijeli su golom u 8. minuti sudijske nadoknade kada je Sebastijan Šimanski (Szimansky) pogodio za potvrdu pobjede. 

Džeko je u prošlom kolu postigao oba pogotka u pobjedi Fenerbahčea. Što bi se reklo, radi ono zbog čega je doveden, ako je iko sumnjao u to.

Fenerbahče je sada prvi u Turskoj i jedina su ekipa koja je maksimalna poslije dva završena kola.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.