SPORTSKI DIREKTOR

Promjene u Veležu: Nakon Jusufbegovića, otišao i Sanjin Alagić

On je u klub doveo čak 21 fudbalera, a za sada su se samo dvojica ispostavila kao pojačanja za "Rođene"

Alagić: Stigao u decembru prošle godine. FK Velež

E. Ć.

24.8.2023

Fudbalski klub Velež i dosadašnji direktor Sanjin Alagić danas su sporazumno raskinuli saradnju. 

- S obzirom na trenutno stanje u našem klubu, uvidjeli smo i složili se da je u ovom trenutku potrebna i promjena na funkciji direktora, te smo s gospodinom Alagićem postigli dogovor o sporazumnom raskidu ugovora.

Zahvaljujemo mu na značajnom doprinosu za razvoj kluba, na profesionalnom odnosu, te na dobroj saradnji. Želimo mu mnogo sreće u daljem radu - naveli su iz FK Velež.

Podsjetimo, "Rođeni" su jučer saopćili da su raskinuli saradnju s trenerom Nedimom Jusufbegovićem.

Nekadašnji šef Akademije FK Sarajevo je u Velež stigao u decembru prošle godine, baš kao i Jusufbegović. Sada su obojica napustili Velež u isto vrijeme.

Alagić je u Velež doveo veliki broj igrača, njih 21, a samo su se Osman Hadžikić i Ante Hrkać ispostavili kao pojačanja, barem za sada.

Za vrijeme njegovog mandata "Rođeni" su doveli Mitra Ćukovića, Antu Hrkača, Farisa Kadrića, Sašu Domića, Marka Karamarka, Osmana Hadžikića, Ardonisa Mućaja, Nedima Hadžića, Rafaela Leaija (Raphael), Volsa (Wallace), Alena Krajnca, Demira Pecu, Azura Mahmića, Stefana Vukčevića, Adnana Džafića, Klemena Šturma, Antu Oreča, Jaroslava Oreškeviča (Yaroslav Oreshkevich), Đorđi Guliašvili (Giorgi Guliashvili), Brunu de Oliveiru Souzu i Elzija lohana.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.