EVROPSKA LIGA

Atomski Dinamo gubio, pa upisao visoku pobjedu: Debi iz snova za Jakirovića na klupi "Modrih"

"Modri" su sjajno započeli novu eru u klupskoj historiji

Dinamo: Upisali pobjedu. Pixsell / Marko Lukunic

N. H.

24.8.2023

Fudbaleri zagrebačkog Dinama započeli su novu eru, onu pod Sergejom Jakirovićem, na najbolji mogući način - pobjedom u prvoj utakmici plej-ofa Evropske lige protiv Sparte iz Praga. Utakmica je završila rezultatom 3:1.

Loš početak

Fudbaleri praškog kluba poveli su u 39. minuti nakon što je dosuđen jedanaesterac u njihovu korist. Penal je u gol pretvorio Ladislav Krejči.

Nije to poremetilo previše "Modre" i oni su se do kraja poluvremena uspjeli vratiti u utakmicu. Petković je povukao kontru i onda odigrao na stranu za Darija Špikića koji je iskosa s desne strane pogodio suprotni ugao za poravnanje i rezultat na poluvremenu. 

Obrisi Jakirovićevog stila

Onda je došao 59. minut i krenuo je atomski Dinamo, te su se vidjeli već obrisi igre kakvu Jakirović forsira. Nakon dvije nevjerovatne odbrane golmana Vindala (Vindahl) poslije kornera Zagrepčana, lopta dolazi do Dine Perića koji je uspijeva zakucati u mrežu. 

Samo dvije minute kasnije već je Vindal ponovo morao vaditi loptu iz mreže. Dupli pas Ivanušeca i Ljubičića, a onda Ivanušec dobiva loptu iskosa s lijeve strane i preciznim udarcem pogađa suprotni ugao za novi gol i slavlje "Modrih". 

Revanš je na programu za sedam dana u Pragu, a Dinamo će imati veliku prednost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.