NOVI ODLAZAK

Nakon pobjede protiv Sparte, nastavlja se rasipanje Dinama: Jakirović ostao bez najboljeg igrača

Luka Ivanušec se golom oprostio od navijača zagrebačkog kluba i otputovao u Roterdam da završi transfer u Fejnord

Ivanušec: Otputovao u Roterdam da završi transfer. Twitter

N. H.

25.8.2023

Sergej Jakirović i Dinamo su sinoć savladali prašku Spartu na Maksimiru rezultatom 3:1, a danas su već ostali bez jednog od glavnih igrača.

Luka Ivanušec, sada već bivši igrač zagrebačkog kluba, prešao je u Fejnord. Kako prenosi Index.hr, „Modri“ će od prodaje zaraditi 9.6 miliona eura, a pripast će im i 15 posto od naredne prodaje krilnog napadača.

Ivanušec je u četvrtak odigrao za Dinamo protiv Sparte i odmah u petak ujutro otputovao u Roterdam na potpis ugovora.

Tamo je odradio ljekarski pregled i njegovo službeno predstavljanje očekuje se uskoro. Pregovori nizozemske i hrvatske ekipe trajali su već nekoliko sedmica. 

Ako ništa, Ivanušec se oprostio golom od Dinama, a u 87. minuti igre je u suzama napustio travnjak Maksimira i oprostio se od kluba u koji je stigao 2019. godine iz Lokomotive.

- Želim se zahvaliti svim navijačima na ovakvom oproštaju, nisam očekivao da će biti ovako. Hvala svima, Boysima i zapadu. Ispalo je najbolje što je moglo ispasti. Idemo dalje. Pratit ću svaku utakmicu, navijat ću u svakoj, ostat ću u kontaktu sa puno suigrača, pratit ću sve. Od sada sam najveći fan Dinama – kazao je Ivanušec nakon pobjede nad Spartom.

Hrvat je odigrao 173 utakmice te je upisao 37 golova i 20 asistencija.

Jakirovićevu ekipu je već tokom sedmice napustio i golman Dominik Livaković, ali „Modri“ su poznati po pravljenju novih zvijezda u kratkom roku i za očekivati je da će nove zvijezde uskoro istrčati na travnjak Maksimira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.