LA LIGA

Belingem spasio "Kraljeve": Anćeloti bijesan na Modrića

Italijanskog stručnjaka je iznervirala odluka hrvatskog veznjaka da prepusti šutiranje penala mladom Rodrigu

Anćeloti: Ljut na Modrića. AP

N. H.

26.8.2023

Džud Belingem (Jude Bellingham) ponovo je spasio madridski Real. On je bio jedini strijelac u pobjedi „Kraljeva“ na gostovanju kod Selte iz viga.

Ipak, trener Karlo Anćeloti (Carlo Ancelotti) bio je veoma ljut nakon pobjede. Razlog za to je što Luka Modrić nije izveo penal za Real u 68. minuti, nego je to prepustio mladom Brazilcu Rodrigu (Rodrygo).

Brazilac je izborio penal, ali mu ga je sjajno odbranio golman Ivan Viljar (Villar), koji je prethodno srušio krilnog napadača gostiju.

Modrić je inače i treću Realovu utakmicu ove sezone bio rezerva i u igru je ušao tek pet minuta prije penala. Nakon utakmice Anćeloti nije bio sretan zbog razvoja situacije.

- Hijerarhija izvođača penala se zna. Vinisijus je prvi, a Modrić drugi. Kako je Vini ranije izašao povrijeđen, a Modrić je bio u igri, onda je jedanaesterac morao pucati Luka. On to zna i morao ga je izvesti. 

Međutim, to je uradio Rodrigo. Ne znam zašto je Modrić to dopustio jer ne samo što zna da je on izvođač, nego sam čak to prije ovog penala poručio njemu, da on mora pucati. Igrači ne odlučuju ko izvodi penale, nego ja! – naglasio je Anćeloti.

Na ovakvo izlaganje italijanskog stručnjaka dobio je pitanje da li je ljut.

- Jesam. Zato što je penal morao pucati Modrić i on to zna, ali ga je ipak izveo Rodrigo. Ponavljam, iako je hijerarhija poznata, a još sam ovaj put preko Valverdea poručio Modriću da on treba izvesti jedanaesterac. Ne znam zašto to nije uradio, ali svakako ćemo pričati o tome idućih dana – kazao je Anćeloti.

Inače, madridski klub je nakon tri utakmice perfektan u sezoni, ali tome se ne najviše mogu zahvaliti Belingemu, mladom Englezu i pojačanju vrijednom 100 miliona eura. On je postigao četiri gola i upisao asistenciju u tri utakmice od dolaska u „Kraljevski klub“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.