"AVAZ" SAZNAJE

Na Koševo stigla ponuda za Šahinovića: Čeka se potez kluba

Prema onome što saznajemo, prva ponuda je odbijena, a Sarajevo traži više od ponuđenog i veći postotak od narednog transfera

Šahinović: Mogao bi stopama Kovačevića. FK Sarajevo

E. Ć.

30.8.2023

Kako sada stvari stoje, Fudbalski klub Sarajevo bi u suton prijelaznog roka mogao ostati bez jednog standardnog prvotimca.

Prema saznanju "Avaza", na adresu bh. kluba stigla je ponuda poljskog Rakova, koji bi u svojim redovima htio vidjeli mladog golmana Muhameda Šahinovića.

Kako saznajemo, prva ponuda je odbijena, a Sarajevo traži više od ponuđenog i veći postotak od narednog transfera.

Nova runda pregovora

Predsjednik Sarajeva Ismir Mirvić i sportski direktor Senijad Ibričić će nakon današnje utakmice Kopenhagena i Rakova imati novu rundu razgovora s vodstvom poljskog kluba, kako bi se probao dogovoriti transfer.

Ako posao bude obavljen Šahinović bi u klub došao upravo umjesto ranijeg golmana Sarajeva Vladana Kovačevića, za kojeg poljski mediji tvrde da napušta Rakov za cifru od devet miliona eura, od čega će u tim s Koševa profitirati jer ima pravo na procent.

Dobro poslovanje

Ovim se još jednom potvrđuje nastavak sjajnog posla koji Sarajevo obavlja u vezi s izlaznim transferima.

Andrej Đokanović je otišao Ankaraguču za 750 hiljada eura i 15 posto od narednog transfera, Dal Varešanović u Rizespor za 1,25 miliona eura i isto tako 15 posto od narednog transfera, a navodno bi Šahinovićev transfer bio rekordan.

Ako se svemu doda 15 posto od Kovačevićevog transfera, onda je jasno šta je urađeno samo u 2023. godini.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.