PORTUGALAC (NI)JE GOTOV

Je li sindrom treće sezone ponovo "došao" po Murinja: Roma nadigrana na Olimpiku, ima samo bod u prva tri meča

Večeras je "Vučicu" u njenom domu nadigrao Milan koji zasluženo nosi tri boda

Murinjo: Ponovo isti problem. Twitter

E. Ć.

1.9.2023

Fudbaleri Rome na katastrofalan način otvorili su novu sezonu u italijanskom prvenstvu.

"Vučica" je večeras na svom Olimpiku izgubila od Milana sa 2:1 i nakon tri odigrana kola ima svega jedan osvojen bod, dok su "Rosoneri" stopostotni.

Milan je poveo u 9. minuti nakon što je Olivije Žiru (Olivier Giroud) iskoristio najstrožiju kaznu koju je prethodno izborio Ruben Loftus Čik (Cheek).

Na 2:0 povisio je Rafael Leao koji se sjajno snašao u šesnaestercu. Šansu Romi dao je Fikajo Tomori (Fikayo) koji je pocrvenio u 61. minuti, ali sve što je Roma uspjela uraditi je postići utješni gol preko Leonarda Spinacole (Spinazzola) u 92. minuti.

Roma je u prvom kolu na svom Olimpiku remizirala sa Salernitanom 2:2, dok su u prošlom izgubili na gostovanju kod Verone (2:1).

Iako je došao kao heroj, uprkos tome što im je donio prvi evropski trofej, trener Rome Žoze Murinjo (Jose Mourinho) se našao na udaru kritika.

Mnogo je navijača Rome koji pozivaju na otkaz portugalskom stručnjaku. Čini se da je sindrom treće sezone ipak prejak i da ga Murinjo neće moći savladati ni na klupi Rome.

Naime, Murinjo je uvijek kiksao u trećoj sezoni nakon čega bi napuštao klub(ove).

Tako je bilo u prvom mandatu u Čelziju (2004. - 2007.). Izuzetak je bio Inter koji je napustio nakon što je pokorio Evropu i Italiju i prihvatio poziv Reala koji se ne odbija.

U Realu je krahirao u trećoj sezoni (2010. - 2013.), a onda se vratio u Čelzi. Isto se desilo i na Stemford Bridžu - otkaz u trećoj sezoni (2013. - 2015.). Historija se ponovila i u Mančester junajtedu (2019. - 2021.).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.