FUDBALER ŽELJEZNIČARA

Haris Ovčina za "Avaz": Svojima kući objašnjavam da se ne znam štedjeti, meč s Veležom će biti poseban

Sutra će "Plavi" gostovati Veležu, a za Ovčinu će to biti emotivan duel - igrat će protiv kluba u kojem je proveo sedam lijepih godina

Ovčina: Sretan zbog povratka u Željezničar. FK Željezničar

2.9.2023

Brzonogi Haris Ovčina ovog ljeta se vratio u svoj matični klub Željezničar čiju školu je prošao, a nakon toga igrao za Famos i Velež.

Ovčina je za kratko vrijeme "kupio" navijače Željezničara zbog svojih partija, ali i velike borbenošću. Sutra će "Plavi" gostovati Veležu, a za Ovčinu će to biti emotivan duel - igrat će na stadionu Rođeni, ali u drugom dresu.

Povratak na Grbavicu

- Vratio sam se u svoj klub, u svoj grad i sigurno mogu reći da sam jako sretan. Momci su me stvarno odlično primili. Dosta njih sam znao i prije nego sam došao u Željezničar. Tako da mi je odmah bilo lakše da se adaptiram - rekao je Ovčina na početku razgovora za "Avaz".

Ovčina: Od navijača do igrača Željezničara. Facebook

Trener Željezničara Nermin Bašić unio je novitete u treninge svojih izabranika.

- Sigurno mogu reći da momci rade na visokom nivou i da su treninzi, koje šef i njegov stručni štab stavi, jako zanimljivi. Za sada ide dobro i nadam se da će tako ostati - dodaje Ovčina.

Znači mu podrška

Podrška, ali i pohvale navijača mu mnogo znače. Naročito je dobio pohvale za meč protiv Tuzla Cityja (3:1). 

Vratio se ranije od očekivanog nakon nezgodne povrede koju je zadobio protiv Nefčija u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu. Igra s maskom na licu, ali ni to ga ne ometa da na svaku loptu ide "glavom".

Ovčina: Primoran igrati s maskom na licu. FK Željezničar

- Jako drago mi je to pročitati. Za mene to ima posebnu draž jer sam dijete kluba. Nijedan igrač koji nosi dres Željezničara ne treba da se štedi i uvijek treba davati maksimum za ovaj klub jer iza nas stoje fenomenalni navijači koji to cijene. I kada bude nekada loše oni će biti uz nas - naglasio je Ovčina.

Ne zna se štedjeti

Zbog njegove velike srčanosti, ali i borbe na terenu jer u svaki duel ide kao da je posljednji, Harisova porodica je pod velikim stresom, ali kaže da se ne zna štedjeti.

- Pa iskreno stalno dobijam savjete od roditelja i porodice gdje govore da moram biti oprezniji. Dosta sam im stresnih situacija priredio, gdje su se sikirali, ali uvijek im pokušavam objasniti da to ne mogu kontrolisati, da je to moja srčanost.

Kažem da ću se potruditi, da ću biti blaži, ali to je ipak jače od mene - kroz smijeh je rekao Ovčina.

Ovčina: Ne štedi se. FK Željezničar

Ovčina sutra sa Željezničarom (19:45) gostuje Veležu, a to će biti njegov povratak u Mostar gdje je s mnogo uspjeha nosio dres "Rođenih".

S Veležom je osvojio Kup BiH, igrao evropske kvalifikacije, a bio je jedan od legionara koji su iznijeli klub na putu od Prve lige FBiH pa do evropskih mečeva.

Ovčina: S Veležom osvojio Kup BiH. N/FSBiH

- Za mene sigurno posebna utakmica sa puno emocija. Prije tri mjeseca sam bio igrač Veleža i otišao sam čistog obraza radi nekih stvari koje mislim da nisam zaslužio.

Sedam lijepih godina

U Veležu sam proveo prelijepih sedam godina u kojima sam ostvario mnogo uspjeha. Sada sam igrač svog matičnog kluba Željezničara i jako sam sretan i dat ću svoj maksimum da pomognem ekipi da ostvari što bolji rezultat.

Nadam se da će utakmica biti lijepa za oko i da će proći u što ljepšoj atmosferi. Drago mi je što mogu reći da sam igrao za ovako dva velika kluba - poručio je Haris Ovčina za "Avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.