NAKON SKANDALOZNOG POTEZA

Hermoso podnijela zvaničnu prijavu protiv Rubijalesa

Rubijales je poljubio Hermoso u usta nakon pobjede Španije nad Engleskom od 1:0, bio je to poljubac za koji kaže da je bio protiv njene volje

Hermoso: Rubijales je poljubio na dodjeli medalja. Twitter / Screenshot

E. Ć.

6.9.2023

Dženi Hermoso (Jenni) podnijela je pravnu tužbu zbog poljupca predsjednika španskog fudbalskog saveza Luisa Rubijalesa nakon finala Svjetskog prvenstva za žene.

Rubijales je poljubio Hermoso u usta nakon pobjede Španije nad Engleskom od 1:0, bio je to poljubac za koji kaže da je bio protiv njene volje.

U Tužilaštvu su čekali odluku fudbalerke o tome da li će podnijeti prijavu protiv Rubijalesa jer je to zapravo ključni detalj u istrazi koja je već pokrenuta protiv njega.

Tužilaštvo je krajem avgusta pokrenulo istragu zbog seksualnog napada, a kako bi moglo da nastavi sa procesom bilo je potrebno da se i HErmoso uključi kao oštećena strana.

Do cijelog skandala došlo je nakon finala u kome je pobjedom protiv Engleske Španija postala prvak svijeta. Rubijales je zagrlio i u usta poljubio Hermoso koja je kasnije rekla da nije željela niti je dala pristanak na poljubac.

Od tada, Rubijales je u narednih deset dana tvrdio da igračica laže, prijetio tužbom da bi se na kraju izvinio uz opasku da će se boriti da dokaže istinu.

FIFA je Rubijalesa suspendovala na 90 dana tokom kojih će sprovesti svoju istragu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.