SELEKTOR "ORLOVA"

Piksi o porazu Srbije: Neočekivano, ali nije smak svijeta

Stalno smo napadali, ali lopta nije htjela u gol. Mađarski golman je bio fantastičan, rekao je Stojković

Piksi: Srbija nije zaslužila poraz. FSS

E. Ć.

8.9.2023

Mađarske je nakon preokreta savladala Srbiju (2:1) u Beogradu u 5. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Sve je dobro počelo za "Orlove". Poveli su u 10. minuti nakon što je Atila Salai (Szallai) postigao autogol. Dušan Tadić je proigrao imenjaka Vlahovića koji je traljavo šutirao, ali je loptu u svoju mrežu skrenuo Salai.

Mađarska se vratila u 34. minuti preko Barnabasa Varge, a onda blickrig. Dvije minute kasnije Vili Orban (Willi) pogađa za preokret Mađara.

Izbornik Srbije Dragan Stojković Piksi dao je izjavu za Arenu Sport nakon kiksa njegovih izabranika.

- Nije smak svijeta. Po meni, malo neočekivan poraz, mislim da ga nismo zaslužili, ali moramo ga prihvatiti, to je fudbal.

Radili smo sve kako bismo došli do drugog pogotka. Odlično smo otvorili utakmicu, poveli 1:0 te imali nekoliko sjajnih akcija za drugi gol.

Međutim, to se nije dogodilo. Onda su Mađari malo neobjašnjivo s dvije odbijene lopte došli do prednosti. Imali smo dobru akciju u drugom dijelu nakon izmjena. Stalno smo napadali, ali lopta nije htjela u gol. Mađarski golman je bio fantastičan - rekao je Piksi Stojković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.