BIVŠI IGRAČ VELEŽA

Novo pojačanje u napadu: Anđušić do 2025. u Sarajevu

Sretan sam što sam se vratio u klub koji me je afirmisao kao igrača i gdje sam bio jedan od prvih izdanaka Akademije, kazao je Anđušić

Anđušić: Novo pojačanje Sarajeva. FK Sarajevo

N. H.

11.9.2023

Fudbalski klub Sarajevo je predstavio svoje najnovije pojačanje, a riječ je o bivšem fudbaleru Veleža, Nemanji Anđušiću.

Ovaj versatilni ofanzivac je u protekle tri godine branio boje mostarskog kluba, a bio je i član ekipe koja je uspjela osvojiti Kup BiH 2022. godine. Za „Rođene“ je sakupio 102 nastupa, upisavši 22 gola i 12 asistencija za vrijeme boravka u Mostaru.

- Sretan sam što sam se vratio u klub koji me je afirmisao kao igrača i gdje sam bio jedan od prvih izdanaka Akademije. Vraćam se s mnogo više iskustva i siguran sam da mogu pomoći ekipi u ostvarivanju svih ciljeva ove, ali i predstojećih sezona. Prednost je što poznajem ekipu i većinu igrača, te mi duži period adaptacije neće biti potreban. Radujem se prvoj utakmici na Koševu, te bih ovim putem pozvao navijače da nas dođu podržati u subotu, 16. septembra, u 20:45 - kazao je Anđušić prilikom potpisa ugovora.

Potpis ugovora sa Sarajevom označava povratak bivšeg mladog reprezentativca BiH na stadion „Asim Ferhatović Hase“, gdje je igrao od 2014. do 2018. godine.

Kao igrač Bordo tima, odlazio je na posudbe u Travnik, Olimpik i zenički Čelik. Anđušić je ukupno za Sarajevo odigrao 27 utakmica u svim takmičenjima, upisavši dvije asistencije.

Anđušić je posljednji u nizu brojnih potpisa koje je Sarajevo osiguralo od početka ljeta, a bh. ofanzivac će sigurno zadati slatke muke treneru Simonu Rožmanu pri biranju početnih jedanaest u budućnosti.

Podsjetimo, Sarajevo je trenutno prvoplasirano na tabeli Premijer lige BiH sa 10 osvojenih bodova iz pet utakmica, a naredna ih očekuje već u subotu. Bordo tim će u subotu od 20:45 sati na stadionu „Asim Ferhatović Hase“ dočekati Zrinjski u derbiju 7. kola. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.