ZBOG POSEBNE PRILIKE

Utakmica protiv GOŠK-a nije obična za one kojima je Željezničar u srcu: Klub i navijači najavili spektakl

"Plavi" sa Grbavice proslavljaju svoj 102. rođendan, a iz kluba pozivaju na porodično okupljanje u petak

Očekuje se puna Grbavica u petak. N. Šaljić

E. Ć.

11.9.2023

Fudbalski klub Željezničar u petak igra utakmicu 7. kola Premijer lige BiH protiv GOŠK-a, ali to neće biti obični meč za one kojima su "Plavi" sa Grbavice u srcu.

Naime, Željezničar proslavlja svoj 102. rođendan, a iz kluba pozivaju na porodično okupljanje protiv GOŠK-a.

- Septembar je historijski najvažniji mjesec FK Željezničar, 13. septembra je otvorena Grbavica, 17. odigrana prva utakmica, a 19. septembra je Dan kluba. 

S obzirom na to da je utakmica sa GOŠK-om najbliži domaći susret datumu osnivanja, obaveza svih nas je doći na Grbavicu i sa svojom porodicom proslaviti Željin 102. rođendan - naveli su iz FK Željezničar.

Oglasili su se i "Manijaci", najvatreniji navijači "Plavih" sa Grbavice koji su pozvali na rođendan kluba.

- Već niz godina tradicionalno ga obilježavamo na našem stadionu. Ovoga puta ćemo to uraditi u petak na utakmici protiv Goška.

Reprezentativna pauza danas završava, te nakon što smo malo uzeli predaha, vrijeme je da razdrmamo naše redove, da se trznemo i da svi ozbiljno pristupimo ovoj utakmici, počevši od samog dolaska.

Termin utakmice nije baš atraktivan, ali je jos manje izgovor za nedolazak. Svaki pojedinac treba raditi na mobilizaciji i potruditi se da nekoga ''dovuče'' na stadion.

Ostalo je još par dana do utakmice, treba da se među navijačima Želje priča o tome i evociraju sjećanja na ranije obilježene rođendane, kako bismo u velikom broju pohodili Grbavicu i na taj način dali svoj doprinos, te samim prisustvom učestvovali u obilježavanju rođendana.

Veoma je bitno da naš Željo nastavi pobjednički niz na domaćem terenu pred svojim navijačima, koji će nadamo se i ovoga puta biti 12. igrač.

Ova pauza je dobrodošla igračima, ali i nama navijačima koji smo se valjda uželjeli Grbavice.

Razlog više za dolazak je i veliki jubilej - 70-ti rođendan našeg stadiona! Neka dođu svi, braća, sestre, rođaci, neka dođu kraljevi i prosjaci - poručili su "Manijaci".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.