ŽESTOKE PORUKE

Navijači u Turskoj digli haos zbog Tadića i tri prsta: "To je uvreda i za Edina Džeku"

Ovaj čovjek je ranije ismijavao Orkuna Korkčua jer posti mjesec ramazan, navode ljubitelji fudbala u Turskoj, napisao je jedan korisnik Twittera

Tadić i Džeko: Od ovog ljeta saigrači. Twitter

E. Ć.

11.9.2023

Reprezentativac Srbije Dušan Tadić našao se na velikom udaru kritika turske javnosti, a najžešči su navijači Galatasaraja.

Naime, Tadić je bio među fudbalerima Srbije koji su u povratku iz Litvanije (1:3) u avionu proslavili pobjedu Novaka Đokovića na US Openu sa tri prsta.

Snimak iz aviona objavio je Fudbalski savez Srbije, a na njemu se vidi da je nekoliko igrača podiglo tri prsta. Među njima i Dušan Tadić, što se nije svidjelo turskoj javnosti.

Ljubitelji fudbala u Turskoj smatraju da je igrač Fenera i reprezentativac Srbije ovako obezvrijedio sve ubijene muslimane u Bosni i Hercegovini zato što su se zločini dešavali uz pokazivanje tri prsta.

- Zašto vas iznenađuje što Dušan Tadić pokazuje četničke pozdrave? Pa, ovaj čovjek je ranije ismijavao Orkuna Korkčua jer posti mjesec ramazan.

On je kao kapiten Ajaksa odbio nositi traku s bojama Turske i Sirije. Neka ga navijači Fenerbahčea ne brane jer oni nemaju pojma o ovim stvarima - glasio je jedan od komentara na Twitteru.

U osudu Tadića najžešće su se uključili navijači Fenerovog rivala Galatasaraja. Smatraju i da je ovaj potez uvreda prema njegovom saigraču Edinu Džeki.

Navijači Fenerbahčea su stali u odbranu Tadića. Inače, Džeko i Tadić su ovog ljeta stigli u redove turskog velikana. Dobri su prijatelji i odlično sarađuju na terenu.

Džeko je na sedam utakmica za Fener postigao pet golova i zabilježio četiri asistencije.

Tadić je odigrao dvije utakmice više, a dao je četiri pogotka uz dvije asistencije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.