BIH ŽELI NOVU POBJEDU

Video / Kodro napravio tri promjene u odnosu na tim koji je razbio Islanđane u Zenici

Nismo nikada igrali sa Islandom sve do ovih kvalifikacija, a onda su bh. fudbaleri upisali uvjerljiv trijumf u prvom okršaju s večerašnjim rivalom

Slavlje igrača BiH. N/FS BiH

E. Ć.

11.9.2023

Najbolji fudbaleri Bosne i Hercegovine od 20:45 igraju protiv Islanda u sklopu 6. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Do ovih kvalifikacija naša selekcija nikada nije igrala sa Islanđanima, a u prvom duelu odigranom u Zenici u okviru 1. kola "Zmajevi" su uvjerljivo slavili sa 3:0.

Rade Krunić je dao dva gola, a u strijelce se upisao i Amar Dedić. BiH je slavila pred punim tribinama stadiona Bilino polje, ali su onda uslijedila tri poraza, od Slovačke, Portugala i Luksemburga.

Nadamo se da će naši fudbaleri i večeras slaviti protiv Islanda. Selektor Kodro je u međuvremenu odabrao početnih 11, a među njima nema Miralema Pjanića:

Šehić, Dedić, Miličević, Hadžikadunić, Gazibegović, Tahirović, Krunić, Hadžiahmetović, Džeko i Demirović.

U odnosu na tu utakmicu, načinjene su tri izmjene. Hadžikadunić mijenja Ahmedhodžića, Kolašinac Saničanina, a umjesto Prevljaka u napadu je kapiten Džeko.

Podsjetimo, večerašnja utakmica u Rejkjaviku igra se od 20:45, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Standings provided by Sofascore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.