JOŠ IMAMO ŠANSE

Kako "Zmajevi" mogu do Eura?

Da se baraž igra sada, u našem žrijebu bi bili Island, Izrael i Norveška

Džeko: Posljednja prilika. N/FS BiH

E. Ć.

12.9.2023

Zahvaljujući dobrim nastupima i osvajanju svoje grupe u Ligi nacija, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine ima još šanse da zaigra na Evropskom prvenstvu 2024. u Njemačkoj.

Porazom od Islanda (0:1), bh. selekcija je ostala bez šanse da se domogne Eura kroz kvalifikacije, ali srećom tu je baraž koji je izboren pod trenerskom palicom Ivajla Peteva (Ivaylo). U tom baražu će učestvovati reprezentacije koje ne izbore plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije.

Da se baraž igra sada, prema trenutnim rezultatima, u našem žrijebu bile bi još selekcije Izraela i Norveške. Međutim, do kraja kvalifikacija je ostalo još četiri kola, pa bi tu moglo biti promjena i da u dio žrijeba uđu Rumunija, Ukrajina...

U baražu će se igrati po jedna utakmica polufinala i finala. Prema trenutnim projekcijama, BiH će skoro sigurno biti domaćin polufinalne utakmice baraža, što bi mogla biti prednost za naš tim.

Ono što je sigurno poznato jeste da ukoliko BiH izbori Evropsko prvenstvo da će biti u najslabijem, četvrtom jakosnom šeširu. Put do Eura je samo jedan, a prvenstvo u Njemačkoj je posljednja prilika za Edina Džeku, Miralema Pjanića...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.