PODGORICA

Presuđen policajac koji je pretukao bivšeg fudbalera Sarajeva, igrač najavio žalbu

Ovo je užas. Da čovjek sjedi kući tri mjeseca i da prima platu. Bit će žalbe, rekao je Kojašević kojeg su u oktobru napali dok je išao u školu po sina

Kojašević: Zadobio tjelesne povrede tokom napada. FKS Info / Screenshot

E. Ć.

17.9.2023

Prvostepenom presudom Osnovnog suda u Podgorici policajac Milojica Sošić osuđen je na tri mjeseca kućnog zatvora nakon što je u oktobru prošle godine pretukao Damira Kojaševića, bivšeg fudbalera FK Sarajevo.

Kojaševića su napalio policajci kod Osnovne škole "Marko Miljanov" na Koniku kada je išao po sina. Tada su mu konstatovane tjelesne povrede zbog kojih je bio odsutan van terena neko vrijeme.

- Nisam zadovoljan. Ovo je užas. Da čovjek sjedi kući tri mjeseca i da prima platu. Bit će žalbe - rekao je Kojašević nakon prvostepene presude.

Oglasili su se i iz Osnovnog suda u Podgorici.

- Za ovo krivično djelo zaprijećena je kazna zatvora od tri mjeseca do tri godine, a je sud prilikom odmjeravanja kazne cijenio brojne olakšavajuće okolnosti na strani okrivljenog, uslijed čega je našao da će se ovakvom kaznom postići kako specijalna, tako i generalna prevencija - navodi se u saopštenju Osnovnog suda.

Konstatovane su mu tjelesne povrede zbog kojih je bio odsutan van terena neko vrijeme.

Damir Kojašević trenutno igra za Arsenal iz Tivta. U svojoj karijeri je još nastupao, osim Sarajeva, za Jezero, Iskru, Dečić, Feronikeli, Sutjesku, Radnički, Šahtar, Vojvodinu, Vardar, Lokomotiv Taškent.

Ima i devet nastupa za reprezentaciju Crne Gore, a jednom se upisao u strijelce.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.