KAPITEN BIH

Džeko otkrio za koji klub bi volio igrati, pa izjavom oduševio navijače Fenera

Jako sam sretan svojim izborom i osjećam se odlično ova dva mjeseca, rekao je Džeko

Džeko: Zvijezda Fenera. Twitter

E. Ć.

21.9.2023

Kapiten reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko dao je intervju za "Prime Video" u kojem se dotakao brojnih medija.

Džeko je rekao da je imao želju ostati u Interu, a onda su mu čelnici kluba saopćili da neće dobiti novi ugovor. Smatrao je da su se na to odlučili jer je Romelu Lukaku trebao ostati, a na kraju je i on otišao.

Odlazak Intera

- Rado bih ostao u Interu jer sam stvarno bio sretan u klubu. Prisjećajući se izbora koji su napravili na meni, bio sam siguran da su to učinili kako bi Lukakuu dali više samopouzdanja, da u ekipi više nema "važnog" igrača poput mene, koji bi mu mogao ugroziti mjesto u prvoj postavi.

Govorim to u smislu da bi on uvijek bio starter, a iz tog razloga sam iznenađen činjenicom da Lukaku na kraju nije ostao u Interu - rekao je Džeko za "Prime Video".

Džeko na Đuzepe Meaci proveo dvije godine, a sa "Nerazurima" je osvojio dva trofeja italijanskog Kupa i dva Superkupa Italije. Igrao je i finale Lige prvaka.

- Bile su to dvije prekrasne godine koje, nažalost, nisu završile onako kako smo željeli. Protiv Mančester sitija u finalu Lige prvaka nam je nedostajalo malo sreće, jer smo imali svoje šanse. To je fudbal, ako ne zabiješ golove, onda je teško pobijediti. 

Godine su "samo broj"

Inzagi je prošle godine bio pod velikim pritiskom jer igre u Seriji A nisu bile na našoj razini, ali kada igraš Ligu prvaka, onda gubiš puno energije. U Evropi smo dali sve, a mislili smo da će u Italiji biti dovoljno i malo manje - istakao je Džeko.

Džeko će u martu napuniti 38 godina. U razgovoru za "Prime Video" istakao da su godine za njega "samo broj".

- Za mene su godine samo broj, jer sam još dobar. Kada imaš zdrav um, fizički bolje stižeš jer znaš šta ti je raditi. Fenerbahče? Jako sam sretan svojim izborom i osjećam se odlično ova dva mjeseca. Fener je turski Real Madrid - rekao je Edin.

Za kraj razgovora "Dijamant" je otkrio da je Real Madrid klub u kojem bi želio igrati.

- Malo je kasno za ovo pitanje..., ali ako moram birati, onda bih rekao Real Madrid. Mislim da su oni najveći klub na svijetu, a ko god je imao priliku tamo igrati, bio je sretan - poručio je Edin Džeko.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.