NAKON UTAKMICE

Rendulić čestitao svojim igračima, Bašić: Nemamo sreće

Borili smo se, izgarali, previše se povukli... Oni su kvalitetni, a ponovo 90. minuta, rekao je Bašić

Rendulić i Bašić: Različito raspoloženje. Avaz / FK Željezničar

E. Ć.

24.9.2023

Zrinjski je nakon preokreta savladao Željezničar u derbiju 8. kola Premijer lige BiH sa 2:1.

Nakon utakmice svoje komentare dali su treneri obje ekipe Krunoslav Rendulić i Nermin Bašić.

- Čestitam momcima, izdominirali smo od prve do zadnje minute. Nismo gubili glavu i kada smo gubili, stiskali smo i vjerovali do zadnje sekunde da možemo okrenuti.

Nije lako okrenuti protiv Želje, dobra su ekipa i to sam rekao i prije utakmice. Imali smo utakmicu u četvrtak, drago mi je da smo slavili uz kvalitetnu igru. Mentalno smo jaki, nije to prvi put, a nekada se to vrati, nekada ne. 

Većinom se vrati kada si takav. Ipak, nemamo vremena za slavlje, u srijedu je Tuzla City, nadam se da se niko nije povrijedio danas. Ima nas puno i svi koji dobijuu šansu je iskoristi. Jukić i Ramić su to bili danas. Nadam se da ćemo nastaviti u ovakvom ritmu - rekao je Rendulić.

Svoje viđenje utakmice dao je Nermin Bašić.

- Nevjerovatno. Borili smo se, izgarali, previše se povukli... Oni su kvalitetni, a ponovo 90. minuta. Nemamo sreće, treća utakmica da u 90+ primamo gol. Težak udarac, razara ovo, ali šta... U četvrtak bitna utakmica Kupa, pa onda ponedjeljak Široki Brijeg.

Džaba je plakati, džaba sve, a danas smo se borili, izginuli na terenu, nismo imali sreće. Idemo dalje - istakao je Bašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.