VELIKO NEPOŠTOVANJE

Napoli se sramno narugao igraču koji mu je donio titulu: On im zaprijetio tužbom

Aktuelni prvak Italije se narugao svom igraču zbog promašenog penala

Osimhen: Nesretan zbog tretmana. AP

N. H.

27.9.2023

Viktor Osimhen (Victor), Nigerijac koji je bio u središtu Napolijevog osvajanja Skudeta poslije 33 godine, nalazi se u centru pažnje velikog skandala u kojem su ga ljudi iz njegovog kluba javnos ismijali.

Aktuelni prvak Italije na službenom TikTok profilu je objavio video u kojem se ruga Osimhenu zbog traženja da izvede penal, koji je promašio, zbog čega nisu pobijedili Bolonju.

Očajnu utakmicu obilježio je i Osimhenov sukob sa trenerom Rudijem Garsijom (Garcia) pet minuta prije kraja utakmice zbog izmjene.

Što se tiče kontroverznih objava Napolitanaca, prvo je objavljen video na kojem se izruguju njegovoj frizuri i glavi u kojem ga upoređuju sa kokosom. 

Uslijedio je onda i spomenuti video u kojem se Napoli još više ruga igraču kojeg je platio 75 miliona eura i koji je u 107 utakmica postigao 62 i namjestio 15 golova.

Objava je odmah postala viralna i to što ga je Napoli izbrisao učilnilo ga je samo još traženijim. 

Na to je reagovao i Osimhenov agent.

- Ono što je objavljeno na službenom TikTik profilu Napolija je neprihvatljivo. To što je video kasnije izbrisan ne umanjuje činjenicu da je tako nanesena teška šteta igraču koji u posljednje vrijeme dovoljno pati zbog medijskog tretmana i lažnih vijesti. Moguće je da će naš sljedeći korak biti tužba – kazao je Roberto Kalenda, Osimhenov agent. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.